PARALLAXIS CSAPAT – ÁDÁM

2018. szeptember 03. 14:50 - emTV

adam_llap.jpg

Horváth Ádám Tamás

televíziós szakújságíró, blogger
az emTV.hu portfólió-főszerkesztője

2002-ben egy salgótarjáni HungaroConon kért fel a Parallaxis akkori főszerkesztője, Sasi, hogy László kollégával készítsünk havi egy adást a ParaRádióban. A havi egyből gyorsan kettő, majd négy lett, végül 2005-ig sokféle formában, de rendszeresen műsoron voltunk. Ezalatt rengeteg vendégünk volt, és számtalan színművésszel készítettünk interjút, melyek közül néhányat az emTV.hu archívumában a mai napig meg lehet hallgatni. Hosszas előkészítés után 2017-ben végül Csabival és az Űrszekerek szerkesztőivel elkezdtünk az első adáson dolgozni, mely végül 2018 februárjában jelentet meg. Közel tízezren kattintották, így ez lett minden idők leghallgatottabb Parallaxisa, amire nagyon büszke vagyok!

Első találkozás: Az első találkozásom a tudománnyal a korán elhunyt egyik nagypapámhoz köthető. Néhány éves lehettem mindössze, amikor legókockákkal szemléltetve tanította a bolygókat – persze akkoriban még kilencet.

Kedvenc tudomány: Falom az űrkutatással, különösen az ősrobbanással, sötét anyaggal és sötét energiával, illetve a kvantumfizikával foglalkozó híreket, dokumentumfilmeket, de nagyon lenyűgöz a matematika kialakulása is.

Favoritok: Galileo és Jim Al-Khalili

Hobbik: Tulajdonképpen a munkám a hobbim, de rendkívül szeretem a Formula 1-et is.

Zene: Basszusgitározom, bár sajnos ezer éve nem volt a kezemben. Egyébként főleg elektronikus zenét hallgatok, és persze a kilencvenes évekét! A sci-fi sorozatok közül nagy kedvencem a Csillagkapu: Atlantisz főcímtémája, filmzenében pedig a Star Trek: Kapcsolatfelvételé, és a Vissza a jövőbe trilógiáé a favorit.

Sci-fi: Ha sci-fi akkor Star Trek, ha Star Trek, akkor pedig Kapcsolatfelvétel és Voyager! Első emlékezetes sci-fi sorozatom ellenben a Power kapitány, és a jövő katonái volt, amit egyszerűen imádtam, és minden alkalommal kikölcsönöztünk egy-egy kazettáját a Béke téri tékából. Gyerekként fontos szerepet töltöttek be az életemben a Transformers- és a Tini Ninja Teknőcök képregények, illetve a Szellemirtók 2 című film, melyet ma is szívesen újranézek. Sci-fi relikviám nincs, bár életem első tetoválásakor magamra varrattam a Csillagkapu: Atlantisz patch-logóját.

fotó: Antal Zsani © emTV.hu

VISSZA A CSAPAT FŐOLDALÁRA

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr9814219659