2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban és 2021-ben elismerő oklevélben részesült tudományos és fantasztikus univerzum

A PARALLAXIS UNIVERZUM MŰSORVEZETŐI – CSABA

2018. szeptember 03. - emTV

csaba.jpg

Farkas Csaba

gépészmérnök (PhD)
podcaster, az Impulzus Podcast alapítója, és a Parallaxis Univerzum vezető szerkesztője
az Űrszekerek főszerkesztője

Mivel a Star Trek régóta inspirál minden tekintetben, és a különféle magyar és külföldi podcasteket is szorgalmasan fogyasztom, ezért hosszú ideig gondolkodtam rajta, hogy hogyan lehetne a Mission Log című műsort itthon is megvalósítani. Attila és Dave segítségével tavaly el is indítottuk az Impulzust, de emellett azokat is meg szerettük volna szólítani, akik az epizód elemzésein túl könnyedebb tartalmakra is fogékonyak lennének: ennek érdekében Ádámmal felélesztettük a Parallaxist. Erőteljesen tomboltak a mínuszok, amikor januárban a közösségi közlekedést igénybe véve eljutottunk az első interjúnk helyszínére, de a várakozásokat felülmúló érdeklődés miatt nagyon megérte.

Tudomány: Amikor mérnökhallgatóként belesodródtam egy Tudományos Diákköri Konferenciába, rájöttem, hogy a jövőben kutatási tevékenységgel szeretnék foglalkozni. A tudományos érdeklődésemet inkább a közvetlen környezetemben, vagyis az egyetemen fellelhető kevés, de annál kiemelkedőbb példa inspirálta, de azért természetesen felkelti a figyelmemet, amikor André Bormanis megszakérti a Star Treket vagy az Orville-t, vagy amikor Kip Thorne a Csillagok között című mozifilmben segédkezik.

Hobbi: Sorozatok, videójátékok, zene, cikkírás, podcastok: vékony a határvonal a hobbi és a munka között, mert ami elkezd érdekelni, azt rövid időn belül hivatásszerűen szeretném űzni.

Zene: A scifi zenék közül Jerry Goldsmith Kapcsolatfelvételhez írt főtémája, és Bear McCreary Battlestar Galactica aláfestései a kedvenceim, ezeket külön is szoktam hallgatni. Bár sajnos a hangosabb buszokon nem mindegyiket lehet. Én magam nem játszom hangszeren, de zeneszerkesztő szoftverek segítségével néha rázendítek, ennek mintapéldányain csodálkozhatnak, vagy éppen szörnyülködhetnek az Impulzus Podcast hallgatói a műsor elején és végén.

Sci-fi: Star Trek tekintetében az eredeti sorozattól a Discovery-ig minden közel áll hozzám, a rajongásomat Az új nemzedék állította végérvényesen pályára. Ronald D. Moore munkássága egyenesen nekem szól, így a Star Treken túl természetesen a Battlestar Galactica, és az Outlander is hatalmas kedvenc. Természetesen bármikor jöhet a Babylon 5, a Csillagkapu, vagy az Orville is.

MŰSORAI
Parallaxis | 1-4. évad

 

fotó: emTV.hu

VISSZA A MŰSORVEZETŐK FŐOLDALÁRA

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr9214219703
süti beállítások módosítása