2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

November 28-ig lehet pályázni az Ifjúsági tudományos és innovációs versenyre

2018. november 19. - emTV.hu

November 28-ig lehet pályázni a Magyar Innovációs Szövetség ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyére – mondta Antos László, a szövetség ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap. Hozzátette: olyan középiskolások jelentkezését várják, akiknek érdeklődését felkeltette valamilyen természettudományi vagy műszaki probléma, és igyekszik annak hátterét feltérképezni.

ill_matek.jpg

Elmondta: minden pályázótól egy kétoldalas leírást várnak arról, hogy az adott probléma megoldásához milyen úton indulna el. A pályázatokat egy húsztagú szakmai zsűri bírálja majd el. Ők a téma frissessége mellett elsősorban annak kidolgozhatóságát vizsgálják, mivel a nyertessek 2019 április elsejéig a tervtől el is kell, hogy jussanak a kidolgozásig – fűzte hozzá.

Kiemelte: a nyertesek egyéves ösztöndíjprogramban vehetnek részt, illetve a dobogós helyezettek az Európai Unió fiatal tudósok versenyén is kipróbálhatják magukat. A díjazottak előtt számos más lehetőség is megnyílik, eredményeiktől függően részt vehetnek különböző tudományos táborokban vagy ellátogathatnak a tudományos versenyek olimpiájára, amelyet minden évben az Amerikai Egyesült Államokban szerveznek meg – ismertette Antos László.

emTV.hu // MTI // címlapképünk illusztráció

donate_680x50.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr4814380018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása