2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Drónverseny és beszélő robotok vasárnap az Akváriumban

2018. szeptember 22. - emTV.hu

A tudományos előadások mellett több mint negyven kiállító várja a látogatókat vasárnap a Tudományok Fővárosa nevű rendezvényen Budapesten, az Akváriumban, ahol hazai vállalatok, startup cégek, fiatal kutatók, főiskolák és egyetemek mutatják be tevékenységüket.

A szervezők tájékoztatása szerint az ingyenes rendezvényen a látogatók a sok érdekesség között találkozhatnak humanoid robotokkal, végigizgulhatnak egy nemzetközi drónversenyt, benevezhetnek a meteorit-simogatóba, kipróbálhatnak védőruhába öltözve egy sugárkaput és még masszázst is kaphatnak egy igazi holdrovertől.

A második alkalommal megrendezett program célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a mérnöki és a kutatói munka iránt.

A svábhegyi csillagvizsgáló munkatársai távcsövekkel érkeznek a programra, az érdeklődők a napkitöréseket, valamint sötétedés után a Szaturnusz gyűrűit is megfigyelhetik. Mikroszkópok segítségével pedig tanulmányozhatják a meteoritok szerkezetét.

A rendezvényen többféle robottal is találkozhatnak a látogatók, köztük Pepperrel, a humanoid robottal, aki tizenkét nyelven beszél, de lesznek guruló és táncoló robotok is.

A természettudományos kísérletekkel tarkított előadásokon szó lesz többek között a marsi utazás lehetőségeiről, a Sentinel műholdak működéséről, Kánai András jövőkutató pedig Pepperrel, a humanoid robottal beszélget majd arról, hogyan élhetnek együtt a jövőben a robotok és az emberek.

A több mint negyven kiállító standjánál egyebek mellett mentőrobotot, önvezető autót és naptávcsövet is láthat a közönség, de ki lehet próbálni a Komondor nevű sugárbiztos magyar fejlesztésű terepjárót is.

A rendezvény fővédnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, főtámogatója az MVM Paksi Atomerőmű.

emTV.hu // MTI

Csatlakozz az Űrszekerek közösségi flottához, kérjük támogasd csapatunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr6414255135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása