2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Az Armageddon színhelye az izraeli Megiddó lesz

A világvége hívőinek nyomába eredhetünk az RTL streaming platformján

2024. február 08. - emTV.hu

Már elérhető az RTL+ előfizetői számára az Ima az Armageddonért című dokumentumfilm, amely az On the Spot ajánlásával érkezett a streaming platformra. Tonje Hessen Schei és Michael Rowley alkotása az amerikai evangéliumi keresztyén csoportok és az Egyesült Államok politikai döntéshozói összefonódásának veszélyes következményeit vizsgálja. A másfél órás dokumentumfilm nemcsak azt tárja fel, hogy a fundamentalizmus struktúrái hogyan gyengítik az amerikai demokrácia szövetét, hanem arra is rávilágít, hogy mindez milyen pusztító hatást gyakorol az Egyesült Államok külpolitikájára.

pfa_still_004.jpg

Lee Fang, a The Intercept riportere jár utána a filmben azoknak az amerikai evangéliumi keresztyén csoportoknak, gyülekezeteknek, akik szó szerint értelmezik a Bibliát, ezért úgy gondolják, hogy az Armageddon, a jó és a gonosz erői közötti végső csata színhelye az izraeli Megiddó lesz.

Úgy tartják: a Jelenések könyvének jóslatai akkor következhetnek be, ha az ősi zsidó területek mind Izrael fennhatósága alá kerülnek, beleértve Jeruzsálem egész területét is. Ezért támogatják a területfoglaló zsidó telepeseket, mert szeretnék, ha még az ő életükben megtörténne az Armageddon, hogy ők, az igazak még a végső csata előtt a mennybe ragadtassanak.


A dokumentumfilmből az is kiderül, hogy az Amerikai Egyesült Államokban már a szavazók jelentős része tartozik az evangéliumi keresztyének közé, azon belül pedig az Egyesült Keresztények Izraelért (CUFI) nevű keresztény cionista szervezethez, valamint a dallasi központú Első Baptista Egyházhoz, akik Donald Trump elnököt, valamint számos kulcspozícióban lévő politikust és katonai vezetőt is megnyertek támogatójuknak. Ők az M25 missziós lelkészség motoros lovagjaival együtt készülnek a harcos Jézus visszatérésére: fegyverkeznek, és minden akciót támogatnak, amellyel elűzhetik a palesztinokat Izrael területéről.

emTV.hu // Marketing és Kommunikációs Igazgatóság

csik_patreon.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr4218321037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása