2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

A Holdon járt ember Magyarországon

Neil Armstrong 1993-ban volt a Friderikusz Show vendége

2022. január 07. - Ádám // emTV.hu

1969. július 20-án az Eagle, azaz a Sas nevű holdkomp két fős személyzete landolt a Nyugalom Tengerén, s talán nincs is e bolygón olyan, aki ne tudná, hogy másnap, 1969. július 21-én az Apollo-11 küldetés során lépett először ember a Hold felszínére Neil Armstrong és Buzz Aldrin személyében. Míg a jelenleg 91 éves Aldrin a mai napig aktív, és láthatóan imád szerepelni, addig Armstrong 2012-ben bekövetkezett haláláig nem tartozott azok közé, akik gyakran adtak interjút. 1993-ban mégis ellátogatott Magyarországra, ahol Friderikusz Sándor vendége volt.

neil_armstrong.jpg

A vele készült beszélgetés archív felvételét nemrég osztotta meg újra a Friderikusz Produkció, a leírásból pedig kiderült, hogy a Friderikusz Show-ba is csak azután vállalta a szereplést, ha az akkor földrajz-szakos egyetemi hallgató fiát magával hozhatja Magyarországra, és akinek a showman elintézi, hogy pár napig személyesen kutathasson az ország legmélyebb barlangjában, a 274 méter mélyen található Bányász-barlangban.

emTV.hu // Friderikusz Produkció // címlapfotó: Buzz Aldrin / NASA

post_fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr3016805472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása