2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

A streaming kora

Médiazabálók #4

2023. április 05. - Parallaxis Univerzum

A stremaingszolgáltatások indulásával a franchise-ok új erőre kaptak és a nagyvászonról a képernyőre költöztek. A Netflix, az HBO Max és a Disney+ a legismertebb nemzetközi szolgáltatók idehaza, februárban pedig Magyarországon is elindult a SkyShowtime. Miben rejlik ezen szolgáltatások népszerűsége, illetve milyen hatást gyakorolnak a hagyományos televíziózásra és a mozizásra? Milyen kihívásokkal kell szembenézniük, miközben egyre nagyobb a konkurencia és az igény az eredeti tartalmakra is csak egyre nő? Meddig tarthat még a streaming kora?

mzaba_ep4_cover.png

csik_patreon.jpg

Az utóbbi években a streaming szolgáltatások robbanásszerű növekedést mutattak, és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte. Ennek oka részben a fogyasztók igényeiben és szokásaiban rejlik. Az emberek egyre inkább az online platformokra támaszkodnak a szórakozás és a tartalmak elérése érdekében, amelyek személyre szabottak, bármikor és bárhol elérhetőek, és sokszor olcsóbbak, mint a hagyományos tévészolgáltatások vagy a mozijegyek.

Az egyik legnagyobb hatása a streaming szolgáltatásoknak a hagyományos televíziózásra és a mozizásra, hogy átalakítják azokat a fogyasztói szokásokat, amelyek az elmúlt évtizedekben megszokottak voltak. A fogyasztók egyre kevésbé ragaszkodnak a hagyományos tévészolgáltatók által kínált csatornákhoz, és inkább az online streaming szolgáltatások tartalmaira koncentrálnak. Az ilyen szolgáltatások számos előnyt kínálnak, mint például az eredeti tartalmakat, amelyek csak az adott streaming platformon elérhetőek.

A streaming szolgáltatásoknak azonban számos kihívással kell szembenézniük, amint a piac egyre több szereplővel bővül. A nagyobb konkurencia és az eredeti tartalmakra való növekvő igény azt jelenti, hogy a szolgáltatóknak újabb és újabb innovatív ötletekre van szükségük, hogy megtartsák az előnyüket a piacon. Az ilyen platformoknak gyakran kell fejleszteniük a technológiájukat és tartalmi ajánlásaikat, hogy személyre szabottabb élményt nyújtsanak a felhasználóiknak.

A streaming korának azonban még nincs vége. A fogyasztók igényei változnak, és az online szórakoztatási lehetőségek továbbra is fejlődnek. Az előrejelzések szerint a streaming szolgáltatások tovább növekednek és több felhasználót vonzanak a jövőben. Azonban az is lehet, hogy az online tartalomfogyasztás mellett a hagyományos tévészolgáltatók és a mozik is továbbra is fontosak maradnak az emberek szórakozási szokásainak egy részében.

Összességében, a streaming szolgáltatások egyre nagyobb népszerűségnek örvendenenek, így érdemesnek láttuk feszegetni ezt a témát a Médiazabálók legújabb epizódjában. Hallgassátok szeretettel!

Keresd műsorainkat a Facebookon, Soundcloud- és YouTube-csatornánkon, Apple és Google Podcasts-en, valamint Spotify-on, premier előtt pedig a Patreon oldalunkon! Kattins és válassz platformot!

emTV.hu // Parallaxis

ban_premierelott.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr7618095120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása