2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Az emberi lélek mélyén

White Sam #19

2023. november 13. - Parallaxis Univerzum

Az idő urai egy lenyűgöző, részben magyar animációs film, amely mélyen elgondolkodtató sci-fi elemekkel teli. Ez a kultikus alkotás egy időutazós kalandot mutat be, miközben mélyebb üzeneteket hordoz a társadalomról és az emberi természetről. Fedezd fel velünk ezt a művészileg gazdag és gondolkodásra késztető animációs mesterművet a White Sam aktuális részében!

whitesam_ep19_cover.png

csik_patreon.jpg

Az animációs filmek világában Az idő urai (eredeti cím: "Les Maîtres du temps") különleges helyet foglal el. René Laloux rendezésében és a Moebius által tervezett karakterekkel megalkotott film 1983-ban került a mozikba, és azóta is kultikus állapotban számon tartják. Ez a mű egy olyan időutazós kalandot tár elénk, amelynek mélyebb mondanivalója és művészi szépsége az évek során sem vesztett erejéből.

A cselekmény középpontjában Piel, egy fiatal fiú áll, aki egy magányos űrhajóval a világűrben kóborol. Utazása során találkozik számos furcsa és különleges lényekkel, és az időszakok közötti különbségek miatt számos kihívással találja szembe magát.

Ez nem csupán egy sci-fi kaland, hanem egy filozófiai mese is. A történet során mélyebb üzenetek és szimbólumok bontakoznak ki, amelyek az emberi természet, az idő múlása és az emberi közösségek változása körül forognak. A film rendkívüli művészeti stílussal rendelkezik, és Moebius karaktertervezései valóban különlegessé teszik.

Az idő urai egy olyan alkotás, amely mélyen elgondolkodtat és inspirál. Különleges világát és karaktereit nehéz elfelejteni, és a történet számos rétege újra és újra felfedezhető. A film igazi gyöngyszem az animációs művészetben, amely minden korosztály számára tartogat valami értékeset.

Keresd műsorainkat a Facebookon, Soundcloud- és YouTube-csatornánkon, Apple és Google Podcasts-en, valamint Spotify-on, premier előtt pedig a Patreon oldalunkon! Kattins és válassz platformot!

emTV.hu // Parallaxis // cikk: ChatGPT

ban_premierelott.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr3718230363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása