2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Szereplők és beszélgetőtársak – Josey

2024. február 17. - emTV.hu

pic-man.jpg

Stempel Josey

programozó
a Parallaxis Univerzum műsorvezetője

Örök lázadó vagyok amit igyekszek a kritikus gondolkodással vegyíteni. Őszintén szólva szeretek szórakozni és a tanulás a folyamatos fejlődés, új dolgokban való elmélyedés az kifejezetten szórakoztató tud lenni. Alapvetőn inkább horizontális az érdeklődésem mint vertikális. Nagyon sok dologgal foglalkoztam az életem folyamán, de talán egyszer sem mentem le a "nyúl vermének mélyére". A tudomány és a sci-fi számomra ugyanaz a dolog csak van köztük egy (többnyire) éles határ. A poadcastok manapság az információ szerzés leghatékonyabb módja és még szórakozgató is számomra legalább is csak jól kell megválasztani. Azért csatlakoztam a csapathoz, mert szeretem a kihívásokat, szeretek okos emberekkel beszélgetni és fejlesztenem kell a verbális készségeimet is.

Első találkozás
Általános iskolai könyvtárban történt. Tompkins Úr Kalandjai A Fizikával volt az első könyv, de nagyon sokat olvastam akkoriban az atomfizikáról, repülőgép hajtóművekről, űrhajózás stb.

Kedvenc tudomány
Idegtudomány, mert az, hogy értelmezzem magamat a világban ahhoz szükséges, hogy értsem, hogy működőm. Fizika, biológia (evolúció elmélet) mert érdekel, hogy működik a világ. Számítás tudomány. (Programozó matematikusként ez szakmába vág).

Favoritok
Richard Feynman, ő egy igazai rock sztár volt. Nobel díjas fizikus aki frigideira-án játszott a Riói karneválon. Richard Dawkins, érdekes életmű és kreatívé elméletek. Sok magyart is megtudnék említeni, de inkább a ELTE Atomcsill platformot emelném ki. Illetve Zsiros Laszlo Robert -et aki talán nem kiemelkedő tudós, de sokat tett a tudomány népszerűsítéséért.

Hobbik
Motorozás, görkorcsolya, tánc, utazás, fitnesz, stb.

Zene
Lazítás: Bach Cselló szonáták
Gyaloglás: Electronikus ( kb.124 BPM )
Konditerem: Trap, Punk, Metal
Tánc: Salsa

Sajnos nem játszom de a csellóval kacérkodom.

Sci-fi
A könyvek, gyerek korom óta olvasok sci-fi könyveket és az a szerelem egy életre kitart. Persze vannak filmek és sorozatok is, de azok kevésbé szórakoztatóak.

MŰSORAI A PARALLAXIS UNIVERZUMBAN
SzubZsáner

...

VISSZA A MŰSORVEZETŐK FŐOLDALÁRA

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr6418327539
süti beállítások módosítása