2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Ma indul a Multiverzum az M5 csatornán

2018. október 27. - emTV.hu

Szombat délután indula a Multiverzum – A tudomány határtalan! című műsor első adása az M5 kulturális csatornán. A műsort – amelynek vezető szerkesztője Merkl László – szombatonként láthatják majd a nézők. A műsor témái széles skálán mozognak a biológiatudománytól a mechatronikán át a történettudományig, tartalmai között megjelennek az orvostudomány legfrissebb kutatásai, a bioetika kérdései és a hétköznapi fantasztikumok is.

A csaknem félórás műsor megpróbálja lefedni a tudományos szcéna egészét. Minden adás egy vezértéma köré épül, amit különféle aspektusokból közelítenek meg - magyarázta Merkl László. Elmondta, hogy a műsort, amelyben négy riportot és egy tudományos kísérletet láthatnak a nézők hétről-hétre, Huszárik Kata vezeti majd. A műsorajánlót ezen a linken lehet megnézni.

Ismertetése szerint az első adás azt járja körül, mit jelent az, hogy ökológiai kérdések tekintetében a huszonnegyedik órában vagyunk. A "vészjósló alapvetést" az orvostudomány, az ökológiai és a fizika szempontjából is megvizsgáljuk – tette hozzá.

Minden adásban szerepel egy "tesztember" is, aki saját bőrén tapasztalja meg a tudományt, a fizikát, a kémiát. Első alkalommal a levegőáramlás tételeivel ismerkedik Sőregi Márk egy szélturbinában – tette hozzá.

A Multiverzum – A tudomány határtalan! premier
október 27. szombat 15:45
M5

emTV.hu // MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr6514324515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása