2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Nicolas Cage a Star Wars helyett a Star Trekben szerepelne

Trekkie-ként coming outolt az Oscar-díjas veterán színész

2023. január 09. - emTV.hu

Úgy tűnik, újabb névvel bővült a híres Star Trek-rajongók listája – írja a TrekMovie nem sokkal azután, hogy Nicolas Cage bejelentette, hogy ő bizony Trekkie, és esze ágában se lenne a Star Warsban szerepelni. Az Oscar-díjas színész a tavalyi A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya című filmben játszott együtt A Mandalóri sztárjával, aki a Yahoo riporterének elmondta, hogy szeretné beszervezni Cage-et a Star Wars-franchise-ba. Ezzel kapcsolatban fejtette ki Nicolas Cage a Wars rajongói számára minden bizonnyal kevésbé imponáló véleményét.

nicocagetrek.jpg

Amikor tehát a Yahoo felvetette Pedro Pascal ötletét Cage-nek, a színész egyértelműen kijelentette, hogy nem is igazán ismeri ki magát a Wars világában, nem fog benne forgatni, és inkább egy másik űrös franchise-ban szeretne szerepelni:

"Trekkie vagyok, ember! Én a Star Trekben vagyok. Az Enterprise-on vagyok. Ott vagyok... Ez tény. Úgy nőttem fel, hogy [William] Shatnert néztem. Szerintem [Chris] Pine fantasztikus volt a filmekben. Szerintem a filmek kiválóak"

– mondta Nicolas Cage, majd azt is kifejtette, hogy miért szereti a Star Treket:

"A sci-fi számomra arról szól, és amiért ez egy olyan fontos műfaj, hogy itt tényleg azt mondhatsz, amit akarsz, bárhogy is érzed, egy másik bolygóra helyezheted, egy másik időbe, a jövőbe, és ezt megteheted anélkül, hogy az emberek rád ugranának. A sci-fi formátumban tényleg kifejezheted a gondolataidat, mint [George] Orwell vagy bárki más. És a Star Trek tényleg felkarolta ezt. Úgy gondolom, hogy komolyabb dolgokba vágtak bele."

Cage megjegyzései a Star Trek egyik kulcselemére utalnak, hogy a formátumot allegorikus és aktuális történetek elmesélésére használja, ami Gene Roddenberry látomásával kezdődött.

Így tehát Nicolas Cage nevét is hozzáadhatjuk a többi magas rangú színészhez, akik kifejezték a Star Trek iránti szeretetüket Tom Hanks, James McAvoy, Angelina Jolie, Rosario Dawson, Mila Kunis és Daniel Craig mellett. Talán egy nap olyan híres rajongók nyomdokaiba léphet, mint Whoopi Goldberg vagy Karl Urban, és megjelenhet a Star Trekben.

Cage 1981 óta dolgozik, idén két, jövőre pedig három filmje jelenik meg, de úgy tűnik, ha lenne rá esély, akkor a Star Treket is be tudná építeni a naptárába egy lehetséges filmhez (vagy amennyiben a Paramount Pictures újra mozgásba lendül), vagy talán még egy Paramount+-os Star Trek sorozat egyikében is...

A február 20-án startoló Űrszekerek – egy Star Trek podcast című vadonatúj műsorunkban Gene Roddenberry univerzumának második virágkorát is vizsgáljuk majd, hiszen a kilencvenes évek nagysikerű filmjei és sorozatai után a Star Trek képes volt az áttörésre, ami oly sokáig váratott magára. Új műsorunkban tehát sorra vesszük a franchise különböző szériáit és filmes éráit, megvitatva a sorozat által felvázolt jövőkép egyes kiemelkedő elemeit

emTV.hu // TrekMovie // címlapképünk illusztráció / TrekMovie

csik_patreon.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr8318022282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása