2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Dinók a Holdon

Parallaxis Reload #4

2022. július 11. - Parallaxis Univerzum

A 2018 júniusában megjelent adásunkban a részecskefizika, a klímakutatás és a földönkívüli élet rejtelmeibe nyerünk betekintést, ennek érdekében pedig állandó fizikusunkat, Miklóst ostromoljuk a kérdéseinkkel. A szomszédos bolygók figyelése olyan tanulságokkal szolgálhat az emberiségnek, amik az idegen élet keresésénél, és a klímamodellek alkalmazásánál is hasznosulhatnak.

re_parapod_ep4_cover.png

csik_patreon.jpg

A több mint 4 éve megjelent műsorban szó esik arról, hogy Stephen Hawking hamvait Newton és Darwin sírjai között helyezték el, az Európai Űrügynökség pedig a legközelebbi fekete lyuk felé sugározza az ikonná vált kutató Vangelis zenéjével kísért szavait. Ezalatt Németországban arra készülnek, hogy pontosítsák a neutrínók tömegével kapcsolatos eddigi ismereteinket, ennek érdekében szolgálatba állt Katrin, a világ legpontosabb mérlege. A berendezést egyébként tizenöt évig építették. Az aktuális kibeszélőben rövid idő alatt nagyon messzire jutottunk, hiszen onnan indultunk, hogy hogyan zajlanak a földöntúli élet létezésére irányuló kutatások, a diskurzus végére pedig már azon gondolkodtunk, hogy tényleg jó lenne-e nekünk, ha odakintről egy fejlett civilizáció látogatna el hozzánk.

Podcastjeink epizódjai elérhetőek a Facebookon, Soundcloud- és YouTube-csatornánkon, valamint iTunes-on és Spotify-on is! Kattins és válassz platformot!

emTV.hu // Parallaxis

ban_premierelott.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr2217832327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása