2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Az űrügynökségek szerint az emberiséget a kihalás fenyegeti

Greenland – Az utolsó menedék

2020. szeptember 21. - emTV.hu

Egy hatalmas, Clarke nevű csillagközi üstökös tart megállíthatatlanul a Föld felé, de valami hiba csúszik a számításokba, így az embereknek fogalmuk sincs arról, hogy a becsapódások elhozhatják a teljes pusztulást számunkra. A filmben a totális káosz, és tömeges pánik közepette a Gerard Butler által alakított John Garrity is menekülésre kényszerül családjával. Az elszánt férfi csak egy dolgot akar: eljuttatni szeretteit a Föld utolsó, védelmet nyújtó menedékére.

Gerard Butler ismét együtt dolgozott a Támadás a Fehér Ház ellen széria harmadik részének rendezőjével, hogy egy rendkívül látványos, minden pillanatában izgalmas katasztrófafilmmel nyűgözzék le a nézőket. Az izgalmas fordulatokban bővelkedő akció-thriller további szerepeiben: Morena Baccarin (Deadpool), Scott Glenn (A bárányok hallgatnak, Lánglovagok), és Roger Dale Floyd (Álom doktor).

Greenland – Az utolsó menedék című film a Freeman Film forgalmazásában szeptember 24-én debütál a magyar mozikban, ám a kilencvenes években egyre-másra mutatták be az aszteroidák és üstökösök becsapódásairól szóló filmeket. Az 1998-as év így is különleges volt az efféle katasztrófafilmek szerelemeseinek, hiszen abban az évben két, bár egymástól merőben eltérő, de e téma mentén készült mozit is bemutattak a nagyvásznon: az Armageddont és a Deep Impactet. E film kettőséről, és arról, hogy vajon mit kezdhetnénk vele, ha felénk tartana egy földsúroló kisbolygó vagy üstökös, a Parallaxis 30. adásában. folytattunk diskurzust.

emTV.hu // Port.hu // Freeman Film

tudomany_es_fantasztikum_podcast.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr4016207884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása