2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

A Star Trek 4 gyors előkészítésén dolgozik a Paramount

A sztrájk végeztével talán végre Star Trek-ügyben is felpörög a stúdió?

2023. október 02. - Ádám // emTV.hu

Több mint hét év telt el a Star Trek Mindenen túl óta, ám most talán bizakodásra okot adó friss hírek érkeztek a Paramount Pictures következő Star Trek mozijával kapcsolatban. A film többször elkezdődött és abbamaradt fejlesztésén túl most úgy hirlik, valóban belekezdenek egy új Star Trek film előkészítésébe. Van rá remény, hogy a stúdió végre valóban elkötelezte magát a tulajdonukban álló egyik legértékesebb franchise folytatása mellett, és az elmúlt évek teketóriázását követően érdemben is továbblendíti a projektet.

star-trek-beyond-standalone-movies.jpg

A következő Star Trek mozi körüli újabb fellángolás egyértelműen az amerikai írók céhe (WGA) sztrájkának végéhez köthető, hiszen a stúdiók alig várják, hogy újra beinduljon a holloywoodi gépezet: új projektekbe, új sorozatok és filmek készítésébe kezdhessenek. A nyomás mindenhonnan hatalmas, a 148 napos munkabeszüntetés sokaknak fájt. A témában jól értesült Variety a WGA-sztrájk után megjelent cikkében, amely a különböző stúdiókkal történt egyeztetések előrehaladását taglalja, példaként említi a Paramount következő Trek-filmjét, ami okod adhat a rajongók figyelmére.

Mint írják, több nagy filmes projektnél is gyorsan folytatódhat a gyártási munkák előkészítése, a Paramount pedig azt reméli, hogy az írók hamarosan finomhangolják a forgatókönyveket az új Star Trek mozihoz és Tom Clancy Szivárvány kommandó adaptációjához.

A Star Trek: Mindenen túl folytatásának történetével kapcsolatban is van egy kis hír. A Star Trek 4 legutóbbi, 2021-es történetötletének egyik forgatókönyvírója, Lindsey Anderson Beer tisztázta, hogy már nem vesz részt a projektben. A ComicBook.com kérdésére, hogy milyen lehetett volna az ő verziója a filmről, Beer elárulta, hogy annak a sztorinak az alapja közvetlenül J.J. Abrams-től származott.

Mindenesetre a jelentős késések és a bizonytalan jövő ellenére a rajongók többsége továbbra is kitart a Kelvin-korszak filmjei mellett, és várják a folytatást. Ahogy a színészek is többször nyilatkozták, továbbra is elkötelezettek amellett, hogy újra karaktereik bőrébe bújanak, amint forgatási szakaszba lép a produkció. Nem csoda hát, hogy most minden szem a Paramountra szegeződik, hogy kiderüljön, sikerül-e rendezőt és forgatókönyvírót találni, vagy végül folytatódik az évek óta tartó tökölés, és más projektek továbbra is elsőbbséget fognak élvezni a Star Trekkel szemben.

Reméljük, hogy a Picard, a Discovery és Különös új világok kisképernyős sikerei pozitív hatással lesznek a stúdió fejeseire, és belátjátk, hogy a Star Trek, ha jól csinálják, egy olyan értékes franchise, amit a nagyvásznon is ápolni kell.

emTV.hu // TrekMovie.com

csik_patreon.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr5918225897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása