2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Ötvenedik adásához érkezett a Parallaxis

Parallaxis Podcast #50

2021. május 13. - Parallaxis Univerzum

A podcast adások tekintetében ötvenedik Parallaxisban az eredeti rádióműsor alapítója Sasi, valamint régi harcostársa, Kid mellett a műsor korai időszakában rendszeres vendégként felbukkanó Rezsabek Nándi társaságában idézzük meg a múltat bő negyven percnyi bő öntömjénezés közepette.

space-4888643_1920.jpg

A kezdeteket a kilencvenes évek végén a ParaRádió jelentette, amely úttörő volt a maga nemében, hiszen az első magyar internetes rádiók egyike volt, ráadásul adásait később is vissza lehetett hallgatni. Itt indult útjára a Parallaxis, amely megpróbálta összekötni a tudományt és a fantasztikumot, de nem szimplán a sci-fi értelmében, hanem meghagyva, adásaiban akár párhuzamosan elővezetve mindkét terület karakteres vonásait. Most stílszerűen egy retro-adással tisztelgünk az ötvenedik epizód előtt. Ünnepi műsorunk eltér a megszokottól: a visszaemlékezés különleges vendége az eredeti csapat tagja, Nagy Iván Kid, és az ötletgazda, Szűcs Gábor Sasi. 

A megszokott tudományos és fantasztikus témákkal a Parallaxis szeptember 2-ig tartó vakációja alatt május 27-től a megszokott váltásban a Sokolébresztővel, kéthetente csütörtök délutánonként a Planetocast adásaiban Erzsó, aki pedagógus, Gergő, aki geográfus, valamint Nándor, aki környezetkutató jelentkezik.

Ide kattintva különböző platformokon érhető el, és akár le is tölthető a Parallaxis aktuális epizódja!

A Parallaxis, a Sokolébresztő és a Planetocast epizódjait megtalálod Soundcloudon, Spotify-on, iTunes-on, és YouTube-on.

emTV.hu

post_sc.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr8116528028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása