2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Ismét űrkutatási csapatverseny indul középiskolásoknak

Irány az űr!

2021. október 08. - emTV.hu

A Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) Irány az űr! elnevezéssel háromfordulós, űrkutatási csapatversenyt hirdet a magyarországi és a határon túli középiskolások számára.

244255560_348011053734955_5590391525305737297_n.jpg

A versenyt először 2020-ban hirdették meg, és a járványhelyzet ellenére nagy érdeklődés kísérte. A siker nyomán a versenyt idén is megrendezik, némileg megváltozott szabályokkal, de hasonlóan izgalmas nyereményekkel!

Jelentkezni az Irány az űr! honlapján (iranyazur.hu) elérhető űrlap online kitöltésével és beküldésével lehet. A négy fős csapatok – három középiskolás tanuló és egy felkészítő – nevezését egészen az első forduló előtti nap végéig, azaz 2021. november 4-én éjfélig várják a szervezők. Az első forduló időpontja november 5-én, a második fordulót pedig december 3-án teljesíthetik a csapatok. A harmadik fordulót 2022. február 4-én tartják, a legjobb csapatok részvételével zajló döntő pedig március 26-án lesz.

Az első forduló előtt a szervezők tartunk még egy online konzultációt is, október 20-án 15 órakor.

Ahogy a szerkesztőségünkbe eljutatott sajtóközleményben fogalmaznak, a versennyel azt szeretnék megmutatni a szervezők, hogy az űrkutatás, űrtevékenység minden reál – mai divatos rövidítéssel: STEM – tárgy tanításába beépíthető hasznos, élő ismeretanyaggal szolgál, és a fizika mellett a kémiai, biológiai, földrajzi, informatikai ismereteket is érdekessé lehet tenni az űr témakörével.

A verseny fődíja egy 3+1 fős utazás az az Európai Űrügynökség (ESA) legnagyobb létesítményébe, az Európai Űrtechnológiai Központba (ESTEC), amely a hollandiai Noordwijk mellett található. A további helyezettek is értékes jutalmakban részesülnek.

A nevezésről, a verseny szabályairól és minden további lényeges információról az Irány az űr! Kárpát-medencei űrkutatási csapatverseny honlapján lehet tájékozódni.

emTV.hu // MANT

post_fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr916714166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása