2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Fegyverek és graboidok a nosztalgiatraktoron – Tremors (1995)

White Sam #5

2022. szeptember 12. - Parallaxis Univerzum

A White Sam fegyverklubban puskacső alá vetjük a nevadai sivatagi kisváros lakóinak élet-halál harcát a gigászi méretű és vérszomjas, gilisztaszerű lényekkel, a graboidokkal. A Kevin Bacon és a májusban elhunyt Fred Ward főszereplésével 1990-ben készült horror-vígjáték könnyed kikapcsolódás az egész család számára.

whitesam_ep5_cover.png

csik_patreon.jpg

1990-et írunk, ami a katasztrófa- és tudományos-fantasztikus filmekben egy nagyszerű évtized kezdetét jelenti. Habár a Tremors egy horror-vígjáték, mosolyogva mondhatjuk, hogy az alkotás inkább vígjáték mint horror. A korszak már tudott volna megfelelő technikai hátteret nyújtani látványosabb jelenetekhez és élethűbb szörnyekhez, viszont itt meg kell elégednünk a kezdetleges és nevetséges megoldásokkal... na de pont ettől nagyszerű ez a film. Nem telhetett el egyetlen nyári szünet sem, hogy ne ment volna a tévében egy szunyókálós szombat délután. Talán még néha meg is ijedtünk, hogy a végén ki fog nyerni. Talán a nagyra nőtt meztelencsiga-giliszták, vagy a Kevin Bacon és Fred Ward alkotta páros, akik saját maguk sem tudják, mit keresnek még ebben az isten háta mögötti településen a nevadai kősivatagban.

Fred Ward, az idén elhunyt főszereplő sem bízott a film sikerében, pedig az első részt több epizód követte, majd egy sorozat is készült a témában. Érdekesség, hogy a filmhez két magyar szinkron is készült 1990-ben, majd 2010-ben. Érdekesség, hogy a pogo stick-kel ugráló kislány, Mindy, a Jurassic Parkban látott Lex Murphy (Ariana Clarice Richards). Amennyiben egy vidám hangulatú adásra vágysz, vagy a cím esetén elfog a nosztalgia, esetleg érdekelne, milyen fegyverekkel készülj a hasonló esetekre, garantált szórakozást ígérünk.

Podcastjeink epizódjai elérhetőek a Facebookon, Soundcloud- és YouTube-csatornánkon, valamint iTunes-on és Spotify-on is! Kattins és válassz platformot!

emTV.hu // Parallaxis 

ban_premierelott.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr2917926495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása