2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Sci-fi-e a Star Wars?

SzubZsáner #9

2022. november 07. - Parallaxis Univerzum

A Szubzsáner novemberi adásának témája már régóta váratott magára, bár legalább annyira rendhagyó is. Vajon sci-finek minősül-e a Star Wars és ha igen, miért nem… vagy esetleg fordítva? Az adás aktualitását a folyamatosan megjelenő Star Wars tartalmak adják, mint az Andor és a Tales of the Jedi sorozatok, de regények, képregények is állandóan jelennek meg. A műsor vendége Kő Gergely szinkronrendező, a White Sam podcast egyik műsorvezetője.

szubzsaner_ep9_cover.png

csik_patreon.jpg

A témaválasztás azért is rendhagyó, mert a Star Wars nem regény, hanem először az eredeti filmeket öntötték írott formába, majd így jelentek meg más könyvek is. Ezeket ma már két nagy csoportra osztjuk, a Legendákra és a Kánonra. Gergővel egybehangzóan megállapítottuk, hogy a Star Warst nem lehet egyöntetűen science fictionnak nevezni, nincsenek meg azok a mélységei, amik megtalálhatók mondjuk Asmovnál, vagy Clarke-nál. Sokkal közelebb áll a meséhez, az űroperához vagy űrwesternhez, ahol a jó jó, a gonosz gonosz, aki végül el is nyeri méltó jutalmát...

Podcastjeink epizódjai elérhetőek a Facebookon, Soundcloud- és YouTube-csatornánkon, valamint iTunes-on és Spotify-on is! Kattins és válassz platformot!

emTV.hu // Parallaxis

ban_premierelott.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr5117965188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása