2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

A feketepiac sötétebb, mint gondolnád

A bűn kereskedői című díjnyertes sorozat visszatér a NatGeóra

2023. február 08. - emTV.hu

Mariana van Zeller oknyomozó újságíró 2023 februárjában ismét az alvilág legsötétebb és legveszélyesebb titkait mutatja meg a nézőknek. A bűn kereskedői című díjnyertes sorozat harmadik évadának premierepizódjait február 17-től péntek esténként kilenc órától vetíti a National Geographic csatonra.

ep201_blackmarketorgans_trafficked_34b-637d72cedad6f9843ef14951.jpg

A Peabody- és duPont-díjas Mariana van Zeller legfontosabb szakmai küldetésének a globális feketekereskedelem belső működésének feltárását és bemutatását tartja. Céljához ezúttal is hű marad: népszerű sorozata legújabb epizódjaiban – a bűnözőkkel és áldozataikkal személyesen találkozva – többek közt olyan illegális árucikkek értékesítési láncait térképezi fel, mint a gyártási szám nélküli szellemfegyverek, az LSD, az MDMA vagy épp a terroristákat gazdagító lopott kőolaj, de emellett a harci klubok, a béranyaság, a kibercsalók és a kriptoszélhámosok világának kulisszái mögé is bepillantást nyújt.

Mariana munkájára az aktuális politikai és gazdasági viszonyok jobban rányomják a bélyegüket, mint valaha – a béranyaság egyik vezető nagyhatalmának számító Ukrajnát ugyanis jelenleg háború sújtja; a kriptovaluták világa kormányzati szabályozás híján egyre átláthatatlanabb, a csalók számára ideális terepet nyújtva; a 3D-nyomtatás pedig új, sose látott dimenziókat nyitott a gyártási szám nélküli – így a hatóságok számára beazonosíthatatlan – szellemfegyverek gyártása és értékesítése előtt. A National Geographic legendás nevét és kapcsolatrendszerét felhasználva Mariana Nigériától Belize-en át Thaiföldig szinte az egész Földet bejárja, a globális feketekereskedelem belső működését a csempészek és a hatóságok szemszögéből is elénk tárva.

"A világgazdaság közel felét a fekete- és szürke piacok uralják. És bár az illegális árnyékgazdaság valamennyiünk életére nagy hatást gyakorol, alig tudunk valamit a sötét mélyrétegekben végbemenő folyamatokról.

A bűn kereskedői című sorozatunkkal ezen szeretnénk változtatni. A harmadik évadban terítékre kerülő történetek és problémák ma aktuálisabbak és sürgetőbbek, mint valaha."

– mondja Mariana. A sorozat öt Emmy-jelölést kapott a hír- és dokumentumműsorok kategóriában, valamint – két egymást követő évben, 2021-ben és 2022-ben – a Critics Choice Real TV Award Legjobb bűnügyi műsor díjára is jelölték. A széria készítője, Mariana van Zeller 2021-ben megkapta a Gracie-díjat a Legjobb riporter/tudósító kategóriában.

A bűn kereskedői tehát február 17-től péntek esténként kilenckor a National Geographic csatornán!

emTV.hu // National Geographic

csik_patreon.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr2218044256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása