2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Cápafesztivál jön a NatGeo Wildon

Cápali és Cápeti – mert őket mindenki ismeri

2024. július 06. - emTV.hu

A National Geographic Wild képernyőjét július 20-tól vérszomjas tengeri ragadozók özönlik el, látványosan bizonyítva, hogy átalakuló világunkban egyre nagyobb veszélyt jelentenek ránk, és mi őrájuk. A Cápafesztivál nevű tematikus sorozat 2024-ben is látványos és gondolatébresztő bemutatók sorával jelentkezik, köztük olyan műsorokkal mint Az internet cápái, a Cápák vs. Ross Edgley, a Cáptámadás 360 és az Anthony Mackie: Cápák Tengerpartja. Cápákból tehát biztosan nem lesz hiány ezen a virtuális fesztiválon.

cominginhot_sharkattack360.jpg

A National Geographic Wild idén nyáron is a legrettegettebb tengeri ragadozók egyszerre ijesztő és elragadó világába kalauzolja nézőit. A Cápafesztivál július 20-án az Anthony Mackie: Cápák Tengerpartja című különkiadással veszi kezdetét, melyben a népszerű színész – és szenvedélyes horgász – szülővárosába, New Orleans-be kalauzol, ahol az utóbbi időben látványosan megromlott a cápák és a horgászok kapcsolata. De hasonlóan izgalmasnak ígérkezik a Cápák vs. Ross Edgley című film is, melyben a címszereplő világrekorder hosszútávúszó őrült dologra vállalkozik: összeméri a fizikai és mentális erejét a cápákéval.

A műsorfolyam további remek alkotásai közé tartozik a New York cápái, melyben egy tudóscsoport szenzációs felfedezést tesz: hosszú kutatás után megtalálja a fehér cápák egyik fontos szaporodóhelyét, méghozzá nem máshol, mint New York City közvetlen szomszédságában. És aki ennek ismeretében úgy ítéli meg, hogy a cápák olykor túlontúl is közel vannak hozzánk, nem téved: a Cáptámadás 360 című sorozatban túlélők és biológusok tárják elénk az egyre gyakoribbá váló cápatámadások lefolyását és a mögöttük álló okokat, ráirányítva a figyelmünket, hogy ebben az ádáz, egyre élesedő fajok közötti konfliktusban nem kizárólag az ember van veszélyben. A szakértők és humoristák közreműködésével a közösségi média legnépszerűbb cápás videóiból szemezgető Az internet cápái című különkiadás ezzel szemben könnyedebb vizekre evez, A világ legnagyobb tigriscápái pedig egy dél-csendes-óceáni szigetre kalauzol minket, mely körül – egyelőre ismeretlen okokból – csak úgy hemzsegnek a rekordméretű ragadozók.

Vajon mi áll a cápák mind jobban megváltozó viselkedése mögött? Miként lehetne enyhíteni az emberi civilizáció rájuk gyakorolt hatását, mit kell tennünk a tengeri ökoszisztémák egyensúlyának visszaállítása érdekében? A Cápafesztivál idén nyáron is izgalmas, aktuális, világszerte milliókat foglalkoztató kérdésekre keres választ a National Geographic Wild műsorán.

emTV.hu // NatGeo

csik_patreon.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr1518441251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása