2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Utolsó hívás a United 93-asról

White Sam #17

2023. szeptember 11. - Parallaxis Univerzum

A United 93 című alkotás a 2001. szeptember 11-i terrortámadások egyik hősi cselekedetét mutatja be. A film során a United Airlines 93-as járat utasai és személyzete azokat a terroristákat próbálják lefegyverezni, akik a repülőgépet a Fehér Ház vagy a Capitolium elleni támadáshoz akarják felhasználni. Filmünk tehát egy megrázó történet és emlékezés azokra az eseményekre, amelyek az egész világot megrendítették.

whitesam_ep17_cover.png

csik_patreon.jpg

A United 93 egy megrázó film, amely a 2001. szeptember 11-i terrortámadások egyik tragikus eseményére, a United Airlines 93-as járatának történetére összpontosít. A film nem csupán a tragédiát idézi fel, hanem a fedélzeten lévő utasok hősies cselekedeteit is bemutatja, akiknek összefogása és bátorsága megakadályozta, hogy a gép elérje a célját, és további áldozatokat szedjen.

A United 93-as járat aznap délelőtt indult Newarkből San Franciscóba, azonban az al-Kaida terroristái elfoglalták a gépet, a támadás végső célja pedig a Fehér Ház vagy a Capitolium lehetett. Azonban a fedélzeten lévő utasok felismerték a helyzetet, és döntést hoztak: megkísérelték visszavenni a gép irányítását a terroristáktól.

A film, amelyet Paul Greengrass rendezett, kivételes pontossággal és valószerűséggel mutatja be a történteket. A rendező és a stáb szorosan együttműködött a terrortámadások túlélőivel és az érintettekkel, hogy minél hűségesebben ábrázolják az eseményeket.

A filmnek nincsenek főszereplői vagy hősei – minden utas azzá válik a vészhelyzetben. A rendkívül feszült és intenzív légkör, valamint a gyorsan változó helyzetek bemutatása mellett a United 93 emléket állít a 9/11 események áldozatainak és a hősiességnek, amelyek megmutatták az emberi erőt és ellenállást a legrosszabb pillanatokban is.

A valóságban a United 93-as járat fedélzetén lévő utasoknak köszönhetően a gép Pennsylvaniában zuhant le, messze a céljától, és ezzel valószínűleg több száz ember életét mentették meg. A film megőrzi emlékét azoknak az embereknek , akik soha nem térhettek vissza családjukhoz és szeretteikhez.

Keresd műsorainkat a Facebookon, Soundcloud- és YouTube-csatornánkon, Apple és Google Podcasts-en, valamint Spotify-on, premier előtt pedig a Patreon oldalunkon! Kattins és válassz platformot!

emTV.hu // Parallaxis // cikk: ChatGPT

ban_premierelott.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr9618209895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása