2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Zöld Hírek az RTL Híradóban

2019. november 20. - emTV.hu

Péntektől új rovattal bővül az RTL Híradója. A Zöld Hírek című rovat az RTL Híradón belül önálló tartalmi elemként, saját arculattal jelenik meg, hetente több riporttal. A szerkesztőség célja, hogy – élve az RTL Híradó kiemelkedő nézettsége adta lehetőséggel – minél több embert megszólítson és felhívja a figyelmüket a környezetvédelemre és a klímaváltozásra.

zoldhirek_vegekep.jpg

Az első riportfilm az egyik legnagyobb környezeti és egészségügyi gondot jelentő szálló por elsődleges forrásáról, a fával/szénnel/szeméttel fűtésről szól majd. A riportban látható lesz a Zöld Hírek számára készített egyedi szálló por-mérés eredménye Budapest egyik legforgalmasabb pontján és egy külső kerület kertvárosi részén.

"Mi vagyunk az első Híradó, amely tudatosan felvállalja a környezetvédelem és a klímavédelem témáját. A legnézettebb hírműsort készítjük, érezzük az ezzel járó társadalmi felelősséget. Nekünk újságíróknak és a nézőinknek közösen kell megértenünk, hogy mi történik Magyarországgal és a világgal az éghajlatváltozás következtében, és mit tehetünk. A rovatban a tudományosan bizonyított tényekre fogunk koncentrálni és szeretnének eloszlatni egy csomó mendemondát és álhírt is"

– fogalmazott Kotroczó Róbert, az RTL Magyarország hírigazgatója.

A Zöld Hírek riportfilmjei visszanézhetők lesznek a műsor saját aloldalán, a rtl.hu/zoldhirek címen, ahol az RTL-es hírműsorok minden, a klímaváltozással és környezetvédelemmel kapcsolatos videója is elérhető lesz. Az új rovat készítőit a zoldhirek@rtl.hu email címen tudják majd elérni a nézők.

emTV.hu // RTL Magyarország

tudomany_es_fantasztikum.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr9715315870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása