2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

És mégis lapos a Föld?

Parallaxis Podcast #47

2021. április 01. - Parallaxis Univerzum

"A nyálon lőtt lány messze jár, csak egy pontnak látszik már. Nemsokára ezt a pontot is elnyeli a láthatár..." énekli a dalnok. De elnyeli-e csakugyan? Tegye a szívére a kezét a kedves olvasó és mondja meg őszintén: látta már, ahogy a nyálon lőtt lányt elnyeli a láthatár? Na ugye. A horizont nem nyel el semmit, mert nincsen. Ha tiszta az ég és megfelelőek a fényviszonyok, a Schönherz Kollégium magasabb emeleteiről az Alpok csúcsait is meg lehet pillantani: egy ismerősöm unokatestvére mesélt a Hordósban valakiről, aki már látta. Elfogadom: megesik, hogy a nap lemegy  valahova. Ez mondjuk furcsa. Egyesek szerint eközben Amerikában delel, Japánban meg akkortájt látják épp felkelni. Ám nem kell mindent elhinni! Léteznek ugyanis olyan csoportok, amelyeknek jól felfogott érdekében áll, hogy bevegyük azt a maszlagot, hogy a Föld nem lapos, annak ellenérée, hogy mindenki a saját szemével látja, hogy de. Miért fűződik érdekük ahhoz, hogy ezt elhitessék velünk? Egyszerű: hogy véletlenül se ébredjen vágy bennünk megnézni mindazt, ami az Antarktiszi Nagy Fal mögött van. Évszázadokon keresztül ez működött is nekik. Igen, mi elhittük a kamugép Magellán és a rabló, fosztogató Drake meséit, s így el sem indultunk volna, mert azt hittük, mi is körbeérnénk, kár a gőzért. De ennek most vége! Lerántjuk a leplet a Falon túli világról, a hüllőanunakik végtelen, lapos, gonosz birodalmáról, melyben az általunk ismert Föld csak egy kísérleti rezervátum, ahol évezredek óta azt tesztelik, hogy lehetséges-e meggyőzni egy társadalmat egy akkora marhaságról, mint hogy a Föld gömbölyű.

laposfold.jpeg

Ugyanezért permeteznek minket a repülőgépek mindenféle tudatmódosító szerekkel, s a vakcinákba Bill Gates és Tudjukki által bekevert nanocsipek is egyértelműen a gömbkamu terjesztését szolgálják. Jönnek persze az olcsó, unalmas érvek az űrfelvételekről, hogy azokon ugye látszik, hogy görbül. Persze: halszemoptikával! Apropos, űr. Na most ez a Gagarin nem járt odafönt soha, vagyis de, csak Iljusinnak hívták és meghalt a visszatéréskor (aztán ez elmúlt, mert a kétezres években levideózták, ahogy egy MiG-29-es mellett álldogált nyugdíjaskánt). Ráadásul egy irányítási hiba miatt rázuhant Paul McCartney-ra, akit onnantól kezdve egy dublőr imposztor helyettesített a Beatles-ben. (Minden mindennel összefügg.) Mozgó pöttyök az égen? Ne dőljünk be mindennek! Ezek a "műholdak" csupán magaslégköri ballonok valójában: nyilván nem lehet "pályára állni" egy végtelenbe nyúló korong körül, Mad Mike is megmondta szegény, legyen neki könnyű és lapos a föld.

madmike.jpg

Azt pedig minden gyermek tudja, hogy egy zászló lekonyul, ha nem fúj a szél. Amúgy az egész Apollo-programot Tibikeh42 szerint Gánt környékén forgatták a Bagoly-hegyi külfejtésnél Jancsó Miklós rendezésében kőkemény nyugati valutáért. Tibikeh42 keresztapjának a volt szembeszomszédja vitte az Armstrong nevű színésznek a körözöttes kenyeret meg a pörköltet a szünetben. A Hold ugyanis nagyon messze van, bőven a Föld üvegbúrája fölött! Az a srác a Hordósban azt is elmesélte, hogy ismer viszont egy hiteles médiumot, aki rendszeres telepatikus kapcsolatban áll a lapos Hold túlsó oldalán, fényárban úszó kristályvárosokban élő földönkívüliekkel. Ősi tolték-piréz forrásokból tudható, hogy fizikai valónkban elvileg is lehetetlenség oda utazni. A médium viszont (egy huszasért, ez manapság nem pénz) könnyűszerrel rácsatlakozik a védikus tudatáramokba és részletesen beszámol a legfrissebb holdbéli történésekről. Sőt, a tolték holdsíp rezgéseivel gyógyít, bizsergést sugároz a Muladhara csakrába: a srác se hitte volna ha nem érzi, de érezte.

00moon-hoax1-superjumbo.jpg

Minden másképp van. De nagy szerencsénkre a magyar ősnyelv megőrizte a titkokat. S megmutatja, ki honnan jött, és merre tart. Mi azt mondjuk: föl-d. A nyugatiak a maguk dekadenciájukban azt mondják: land, vagyis lenn-d. Mi mindig fölfelé tekintünk, ők meg egyre csak azon kesergnek, hogy lent vannak, s ettől csak még mélyebbre süllyednek. Vagyis a magyar nyelv kódolt információkat hordoz a lapos univerzumról, minden egyes szavában. Csak lassan és ízlelgetve kell mondani és máris megvilágosodunk. Bármilyen magyar szóval működik! Hunyja be Ön is a szemét és mondja lassan átszellemülve például azt, hogy satu. (Ami visszafelé utas. Véletlen? Aligha!)

satu.jpg

Hogy ezt a sok április elsejei butaságot a kedves olvasó elolvasta, az persze nem lett volna lehetséges a mikroprocesszorok megalkotását lehetővé tevő kvantummechanika felfedezése nélkül. Talán a laposföldes okosságok sem jutottak volna el hozzánk a geostacionárius pályán keringő távközlési holdak hiányában, s még egy laposföld-hívőnek is megmondja a kütyüje (hála a GPS-rendszernek), hogy "a következő lehetőségnél fordulj jobbra". Paradox módon tehát éppen a tudomány és technika vívmányai adnak olyan megafont a kibertérben egymásra találó "falu bolondjai" kezébe, mellyel korábban elképzelhetetlen méretű közönségnek harsoghatják elmeroggyant hiedelmeiket, ahogy ezt mi is tettük föntebb. Mit kezdjünk ezzel az aggasztó társadalmi jelenséggel, melynek egy megmosolyogtató de jelzésértékű megnyilvánulása a laposföldhit terjedése? Erről beszélgettünk lazán, viccelődve de mégis komolyan a legújabb Parallaxis Podcastben, hosszú idő óta először az Ádám-Csaba-Miklós alapfelállásban. Hallgassátok!

Ide kattintva különböző platformokon érhető el, és akár le is tölthető a Parallaxis aktuális epizódja!

emTV.hu // fotók: Wikipedia, NASA, Los Angeles Times, OBI

post_donate.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr6116487102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása