2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Leendő székházával nyert ingatlanpiaci díjat az RTL Magyarország

A Liget Center és Auditórium épületegyüttesének fejlesztése érdemelte ki az elismerést

2022. február 19. - emTV.hu

Az RTL Magyarország új székházának, a Liget Center és Auditórium épületegyüttesének fejlesztése érdemelte ki február 17-én Az Év Ingatlanpiaci Tranzakciója Különdíjat Magyarország legnevesebb ingatlanpiaci versenyén, a Real Estate Awards-on.

rtl_liget_hq.png

A Real Estate Awards nagyszabású gálaesttel egybekötött díjátadó eseményén Az Év Ingatlanpiaci Tranzakciójának járó különdíjat az RTL Magyarország leendő székháza érdemelte ki. A projekt a WING és az RTL Services Kft., a Magyar RTL Televízió Zrt. szolgáltató cége között kötött hosszútávú bérleti szerződés következményeként valósul meg. A fejlesztés főtervezője a TIBA Építész Stúdió, az irodaépület belsőépítészeti terveinek elkészítését pedig a LAB5 architects végzi. A szerződéskötés menete során a bérlőt a Colliers Magyarország Kft. nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég és a CMS Budapest ügyvédi iroda, a bérbeadót pedig a DLA Piper ügyvédi iroda képviselte.

2024-ben költözik modern, belvárosi irodaházába az RTL Magyarország. Az újjászülető Liget Center és Liget Auditórium az ország piacvezető multimédia-vállalatának bázisaként szolgál majd. Itt kapnak helyet a hírstúdiók is, a szórakoztató műsorok nagystúdiói ugyanakkor más helyszínre, egy speciális gyártóbázisra költöznek majd.

A vállalat hosszútávon hibrid munkavégzésre rendezkedik be, melynek során a kollégák az irodában töltött munkanapok mellett otthonukból is dolgoznak. Az irodaépület kialakítása így nem csupán a legújabb trendeknek megfelelően zajlik majd; az átalakult igényekhez és az új munkafolyamatok sajátosságaihoz igazodva egy teljes mértékben modern, open office kialakítású munkakörnyezet valósul majd meg a különböző részlegek számára dedikált, de jól elkülöníthető területekkel, shared desk rendszerrel.

A korábbi tradicionális irodai környezetet egy sokkal aktívabb és rugalmasabb funkcionális tér váltja majd, amely a Liget Center műemlék épületének értékmegőrzésével egyidejűleg jön létre a 2024 közepére tervezett költözést megelőzően. Ezen felül, igényeire szabott, teljeskörű műemléki felújítás után modern, A+ kategóriás média komplexummá alakul át a Városligeti fasorra néző Liget Auditórium épülete, amelyben az RTL Magyarország hírigazgatósága és a hírstúdiók kapnak helyet.

A tranzakciónak köszönhetően egy hosszú évtizedek óta üresen álló, ugyanakkor különleges építészeti értékekkel bíró műemlék épületegyüttes kap majd új, múltjához méltó funkciót.

"Az RTL Magyarország modern multimédia-vállalatként nagy figyelmet fordít a korszerű munkaterek kialakítására, figyelembe véve a hibrid munkavégzés sajátosságait is. Az új székház kiválasztásában fontos szempont volt, hogy a hagyományos kialakításra jellemző tereket egy olyan, modern igényeknek megfelelő irodaház váltsa, ahol lehetőség van az épületrészek funkciók alapján történő leválasztására, a gyártás és az irodai terek elkülönülésére, és a hibrid munkavégzéshez szükséges korszerű munkaterek kialakítására. Ezt a lehetőséget a Liget Center és Auditórium épületegyüttesében láttuk meg, és megtisztelő számunkra, hogy az ingatlanszakma egy ilyen kiemelt elismeréssel díjazta a partnereinkkel közösen sikeresen végrehajtott tranzakciót”

– mondta Tóth Bence, az RTL Magyarország Pénzügyi Igazgatója.

emTV.hu // RTL Magyarország

post_fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr8717628086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása