2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Ukrán atomerőművek a háborúban

Parallaxis Extra #1

2022. március 21. - Parallaxis Univerzum

A Parallaxis Extrában arra kerestük a választ, hogy hogy milyen eddig nem várt biztonsági kockázattal jár egy háború a nukleáris létesítményekre, illetve, hogy jelen helyzetben mennyire fenyegeti komolyan az ukrán atomlétesítmények biztonságos működését az orosz invázió. Perger Andrással, a Greenpeace Magyarország klíma- és energiakampány-felelősével beszélgettünk.

paraextra_blog_cover.png

csik_patreon.jpg

Számos atomerőmű található Ukrajnában, köztük talán a világon a leghíresebb, Csernobil is. S bár mindegyik nukleáris létesítmény több mint 300 kilométerre van Magyarországtól, ami biztonságos távolságnak tűnik, az elmúlt hetek eseményei bebizonyították, hogy mégsem lehetünk nyugodtak.

Olvashattuk nem olyan rég, hogy Csernobilban nem volt áram, vagy hogy a legnagyobb teljesítményű ukrán atomerőmű egyik melléképületét találat érte. A műsorból kiderül, hogy milyen közvetlen veszélyekkel jár a háború a nukleáris erőművekre, illetve, hogy milyen események, milyen veszélyhelyzetek történtek az ukrán létesítményekben az elmúlt hetekben, és hogy mire számíthatunk a jövőben.

A Parallaxis Extra első adásában Perger Andrást, a Greenpeace klíma- és energiakampány-felelősét faggattuk.

A Parallaxis epizódjai elérhetőek a Facebookon, Soundcloud- és YouTube-csatornánkon, valamint iTunes-on és Spotify-on is! Kattins és válassz platformot!

emTV.hu // Parallaxis // címlap és borítóképünk illusztráció

ban_premierelott.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr4317784162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása