2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Könyv és sorozat: Tizenegyes állomás

SzubZsáner #2

2022. április 12. - Parallaxis Univerzum

A SzubZsáner második adásában Takács Gáborral, a Gabo kiadó szerkesztőjével beszélgetett Ivanicc-Rieger Klaudia, a Bakonyi Csillagászati egyesület alapító tagja.. Az adás témája Emily St. John Mandel Tizenegyes állomás című műve volt, melyet sorozatként adaptált az HBO Max. A regény kapcsán olyan kérdések merültek fel, mint a kortárs sci-fi írónők megbecsültsége, illetve, hogy kell-e nekünk vírushelyzetben egy könyv, ami egy globális járvány után játszódik. A sorozat kapcsán szóba került az adaptálhatóság, a sorozatot ért kritikák is.

szub_ep2.jpg

csik_patreon.jpg

A regény best sellerként futott be, és manapság szerencsére már kevésbé függ az író nemétől, hogy elolvassák-e a művét, főként, ha olyan zsánerben ír, mint a sci-fi, ahol mind a mai napig túlnyomó többségben vannak a férfi szerzők. Szerencsére az újrakiadás sikerén sem csökkentett mindaz, hogy a történet egy pusztító vírus utáni posztapokaliptikus világban játszódik. Annak ellenére, hogy talán enyhülni látszik a covid-járvány, az emberek még szeretnek ilyen történeteket olvasni.

Az HBO Maxra készült sorozat a kritikusoktól is jó visszajelzéseket kapott, hasonlóan építkezik a könyvhöz, tehát szintén nem egy lineáris idővonalon halad, hanem ugrál az időben, így tele van flashbackkel. A negatív visszhangok leginkább az olyan nézőktől érkeztek, akik nem olvasták a könyvet, és nem számítottak erre formára. Éppen ezért a sorozatot kifejezetten csak azoknak ajánljuk, akik olvasták a regényt.

A Parallaxis epizódjai elérhetőek a Facebookon, Soundcloud- és YouTube-csatornánkon, valamint iTunes-on és Spotify-on is! Kattins és válassz platformot!

emTV.hu // fotó: HBO Max

ban_premierelott.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr6517805929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása