2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Az áramot büfögő energia lények támadása | A legsötétebb óra (2011)

Parallaxis #112

2024. szeptember 12. - Parallaxis Univerzum

Ezúttal egy sci-fi akciófilmről szól a beszélgetés, amely egy posztapokaliptikus világot mutat meg nekünk, ahol főszereplőink kétségbeesetten próbálnak túlélni, amikor a moszkvai városnézés közben egy ismeretlen eredetű katasztrófa egyszercsak minden elektronikus eszközt működésképtelenné tesz, egy idegen erő pedig durván és igen látványosan pusztítani kezdi az embereket. A Parallaxisban ezúttal A legsötétebb óra (2011) című filmet viszgáltuk tudományos szempontból Mogyorosi István, Vincze Miklós és Horváth Ádám Tamás társaságában.

parapod_ep112-cover.png

csik_patreon.jpg

A világirodalom és a filmművészet Bulgakovtól Michael Bay-ig szinten minten elképzelhetőt megtett már Oroszország fővárosával, de ami itt történik, az aligahnem mindenen túltesz. A középpontben természetesen angolszász turista fiatalok állnak, akik egyrészt partikázni, másrészt neív módon egy levédetlen app-ötletüket jó pénzért eladni érkeztek Oroszország szívébe, vagy a Harmadik Rómába, vagy mibe. Végül egy nevezetes éjjelen mindahányan kikötnek a Zvezda, vagyis csillag nevű buliparadicsomban, ahol azonban nem várt fordulatot vesznek az események. Úgy fest, hogy egy nagy elektromágneses impulzus trafálta el Moszkvát, ugyanis az villanyellátás teljesen megszűnik, mintha elvágták volna, ráadásul gyanús színű sarki fények tekeregnek a Vörös tér fölött. Hamarosan kiderül, hogy egyrészt nem csak Moszkva, hanem az egész Föld így járt, és sajnos sajnos, nem egy, a Napból származó koronakitörés, hanem bizony maga a földönkívüli intelligencia csinálja itt a fesztivált, aki lakmározni érkezett mihozzánk. Áramot.

alien-pov.jpg

Na most hogy hogyan lehet áramot lakmárouni, mi ellen és mi ellen nem véd neg egy Faraday-kalitka, na és hogy miféle metaanyagból kell köpenyt készíteni az áramzabáló gonosz űrlénynek, ha láthatatlan akar maradnii, azt igyekeztük valamennyire a tényekhez ragaszkodva megfejteni a Parallaxis legfrissebb epizódjában. Hosszabb és jobb támogatói változatunk hallgatói számára arról is elfilozofálgattunk, hogy milyen eséllyel jönne ide egy olyan hiperintelligens földönkívüli civilizáció, akit az motivál, hogy jól telezabálja magát. Hallgassátok szeretettel!

Keresd műsorainkat a Facebookon, Soundcloud- és YouTube-csatornánkon, Apple és Google Podcasts-en, valamint Spotify-on, premier előtt pedig a Patreon oldalunkon! Kattins és válassz platformot!

emTV.hu // Parallaxis // cikk: Vincze Miklós // borítókép, kép: 20th Century Fox

ban_premierelott.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr1618489239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása