2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Podcast 4 – 2018. május

Humoristák a Star Wars-ról, valamint a jövő nyomában

2018. május 26. - emTV.hu

Májusi adásunkban Kovács András Péter és Aradi Tibor humoristákat faggatjuk a Star Wars-hoz fűződő viszonyukról, valamint Kömlődi Ferenc író és jövőkutató kalauzol el minket a technológia trendek fejlődési irányai között.

cover4.png

A tartalomból:

  • Május 31-én, csütörtökön délután hat órától Űrszekerek első közösségtalálkozó lesz a budapesti Vault 51 Gamer Barban. A Csillagbár-kvízben értékes nyereményekért mérheted össze Star Trek tudásod a megjelent rajongókkal, a Parallaxis LIVE-ben pedig a sorozatok magyar hangjaival beszélgethetsz: Horányi László (Picard - TNG, Kapcsolatfelvétel), Varga T. József (Picard - TNG, Űrlázadás, Nemezis), Varga Tamás (Worf - TNG, Kapcsolatfelvétel), Holl Nándor (Tuvok - Voyager), Kassai Károly (Neelix - Voyager), Pálfai Péter (Quark - DS9). A belépés ingyenes. További információk itt!
  • Játékunkban sci-fi sorozatok főcímét kell felismerni ahhoz, hogy némi szerencsével egy tévés ajándéktárgyakból és ismeretterjesztő könyvekből álló csomagot nyerj. A műsorban hallható feladványunkra május 30-ig várjuk a podcast@emtv.hu címre küldött megfejtéseket!
  • Kovács András Péter és Aradi Tibor humoristákat faggatjuk a Star Wars-hoz fűződő viszonyukról.
  • A Dave szerint aktuális részében a Star Trek és a jövő realitását boncolgatjuk, és ismét jelentkezik Attila rovata, a Sirtis-percek is.
  • A Parallaxis májusi adásában Kömlődi Ferenc író és jövőkutató kalauzol el minket a technológia trendek fejlődési irányai között: a mesterséges intelligencia, a robotizáció, vagy a transzhumanizmus témakörei már napjainkban is fontos kérdésekké váltak, ennek megfelelően elengedhetetlen, hogy megfelelően felkészüljünk az elkerülhetetlen változások okozta kihívásokra. Ebben a folyamatban viszont nem a technológia, hanem maga az ember jelentheti a legnagyobb akadályt.

epsite_itunes.jpg

epsite_facebook.jpg

epsite_youtube.jpg

epsite_letoltes.jpg

műsorvezető-szerkesztő
Horváth Ádám Tamás és Farkas Csaba

közreműködött
Aradi Tibor, Kovács András Péter és Kömlődi Ferenc
valamint Faragó Dave és Menyhárt Attila

adáshang
Láng Balázs (és Tóth Dorottya)

együttműködő partnerünk
Dance FM

podcast@emtv.hu

produkciós vezető
Horváth Ádám Tamás

az Űrszekerek megbízásából készítette az emTV.hu
© 2018 emtv/mdm

TIZENKÉT ÉVEN ALULIAK SZÁMÁRA NEM AJÁNLOTT

Az Űrszekerek tudományos és fantasztikus podcastje, amelyben kedvenc science fiction filmjeink és sorozataink hátterét vizsgáljuk, emellett pedig a filmvásznon és képernyőkön megjelenő technológiák tudományos megalapozottságát feszegetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr7614003620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása