2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Királyi kitüntetést kapott Sir David Attenborough

A Szent Mihály és Szent György Rend nagy lovagkeresztjét ítélték oda

2022. június 10. - emTV.hu

Királyi kitüntetést kapott Sir David Attenborough a wales-i hercegtől a televíziózás, a műsorkészítés és a természetvédelem területén tett szolgálataiért. Károly herceg szerdán, a windsori kastélyban tartott ceremónián adta át a kitüntetést a 96 éves természettudósnak – írja a BBC hírportálja, amit az MTI szemlézett.

david_attenborough.jpg

Sir Davidet a királynő 1985-ben ütötte lovaggá. Legújabb kitüntetése, a Szent Mihály és Szent György Rend nagy lovagkeresztje még rangosabb elismerés, melyet a természet világáról szóló, nemrégiben készült dokumentumfilmjei, valamint a klímaváltozás elleni harca elismeréséül ítélték oda neki.

A népszerű brit televíziós személyiség - többek között a Bolygónk, a Föld vagy Az óceán mélyén készítője - látható volt a Buckingham-palota előtt tartott koncert egy részében, amellyel II. Erzsébet királynő platinajubileumát ünnepelték. Egy Attenborough-ról készült klipet vetítettek a palotára, a cambridge-i herceg pedig felhívta a figyelmet a "látnok környezetvédők" munkájára.

Szerdán Windsorban Attenborough mellett Gary Lightbody, a Snow Patrol énekese is átvehette a Brit Birodalom Rendje kitüntetést zenei munkásságáért és észak-írországi karitatív tevékenységéért, Toby Jones színész pedig a dráma területén elért eredményeiért kapta meg az elismerést.

emTV.hu // MTI // címlapkép: PA media

csik_patreon.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr1017852759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása