2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Pike kapitány júniusban visszatér

A Star Trek: Különös új világok nyáron a második évaddal visszatér a SkyShowtime-ra

2023. április 21. - emTV.hu

Az Enterprise csillaghajó júniusban landol ismét a SkyShowtime-on! Az új szezonban egy különleges crossover epizód is érkezik, amely élőszereplős és animációs elemeket is tartalmaz, és a felnőtteknek szóló Star Trek rajzilmből, a Lower Decks-ből ismert Tawny Newsome, aki Beckett Mariner zászlóst, valamint Jack Quaid, aki Brad Boimler zászlóst alakítja, szintén az Enterprise csillaghajó fedélzetére lép majd – írja közleményében a streamingszolgáltató. Az epizódot egyébként Az új nemzedék (TNG) és a Picard című sorozatok színésze, a népszerű Star Trek rendező, Jonathan Frakes dirigálta.

star-trek-strange-new-worlds-uhura.jpg

A Star Trek: Különös új világokról korábban akkor írtunk, amikor még a SkyShowtime magyarországi indulása előtt felkerült torrentre a sorozat néhány része szinkronizáltan, az Űrszekerek podcastben pedig spoilermentesen beszélgettünk az első évadról egyebek mellett a magyar szöveg startrekesítésén dolgozó kollégánkkal, Kasza Magdival.

A Star Trek: Különös új világok azokat az éveket mutatja be, amikor Christopher Pike kapitány irányította az Enterprise csillaghajót. A rajongók új kedvence, a nálunk már sajnos nem elérhető Discovery második évadában feltűnt Anson Mount alakítja Pike-ot, Rebecca Romijn az első tisztet, Egyest, Gregory Peck unokája, Ethan Peck pedig Spock tudományos tisztet. A sorozat tehát a Pike féle Enterprise kalandjait követi nyomon még azt megelőzően, hogy Kirk lett a Star Trek legendás csillaghajójának kapitánya.

A sorozat második évadát a CBS Studios, a Secret Hideout és a Roddenberry Entertainment készítette. A széria társproducerei Akiva Goldsman és Henry Alonso Myers. Goldsman, Alex Kurtzman és Jenny Lumet a sorozat gyártásvezetői Alonso Myers, Aaron Baiers, Heather Kadin, Frank Siracusa, John Weber, Rod Roddenberry és Trevor Roth mellett. A sorozatot a Paramount Global Content Distribution forgalmazza, Magyarországon kizárólag a SkyShowtime-on érhető el. A streamingszolgáltatóról a Médiazabálók negyedik epidzódjában beszélgettünk.

Érintőlegesen ide kapcsolódó hír, hogy a streamingszolgáltatón nem rég elkezdte feltölteni Star Trek: Az új nemzedék (TNG) című sorozat magyar változatát, amely már a harmadik szinkrovariáció a sorozat életében, és ezúttal elég borzasztóra sikeredett – erről a StarTrekker Blog nyomán Ádám kolléga írt egy hosszabb véleménycikket a Parallaxis Univerzumban.

Médiazabálók #4 // Február 14-én hazánkban is elstartolt a kissé bénácska nevű SkyShowtime, rajta egy új Star Trek sorozattal! A Különös új világok (2022) a Kirk előtti időkben az Enterprise csillaghajó fedélzetén játszódik, műsorunkban pedig igyekszünk spoilermentesen megvitatni a magyar szinkronnal is elérhető szériát Magdival és Gergővel, akiknek volt szerencséjük dolgozni a Paramount+ sorozatának magyar változatán is!

emTV.hu // SkyShowtime

csik_patreon.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr1418107552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása