2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Elindult a nevezés az idei Hégető-díjra

A háború különböző arcait, az arra adott emberi reakciót keresik idén

2022. április 12. - emTV.hu

A Hégető Honorka Alapítvány 2022-ben elsősorban azokat az alkotásokat várja, amelyek mozgókép vagy fotó-sorozat formájában mutatják be a háború különböző arcait, az arra adott emberi reakciót. A díj továbbra is teret ad a háborútól független társadalmi problémákat bemutató alkotásoknak is.

hegeto_honorka_2022.jpg

Miután az elmúlt több mint két évre a koronavírus és annak hatásai nyomták rá a bélyeget, 2022-ben a háború szomorú árnyéka határozza meg a mindennapokat. Megmozdult az ország: humanitárius segítségnyújtással foglalkozó szervezetek, civilek, önszerveződő csoportok, vállalatok szervezték meg egyik napról a másikra a menekültek fogadását, ellátását, mentését. A hazai sajtó munkatársai sokszor éjt nappallá téve, vállalva a sok esetben nem veszélytelen körülményeket, áldozatos munkával tudósítják a nagyközönséget.

A Hégető Honorka Alapítvány 2022-ben elsősorban azokat az alkotásokat várja, amelyek mozgókép vagy fotó-sorozat formájában mutatják be a háború különböző arcait, az arra adott emberi reakciót, a sokaknak mostanáig megkérdőjelezhetetlen szabadságot. A díj továbbra is teret ad a háborútól független társadalmi problémákat, illetve az ezekre adott lehetséges megoldásokat, válaszokat, sikeres történeteket bemutató alkotásoknak.

A díjra 2021. június 1. – 2022. július 31. között publikált, online vagy televízióban bemutatott alkotással (mozgókép vagy egyedi- és sorozatfotó – maximum tíz kép) lehet pályázni.

A pályázatokat idén is a Mészáros Antónia, Horvát János és Weyer Balázs újságírókból álló zsűri értékeli. A fénykép formájában beérkezett pályaműveket Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus bírálja el.

Benyújtási határidő: 2022. augusztus 21. 

A pályázati kiírásért kattints ide, a díj támogatói pedig az RTL Magyarország, a Hégető-család, és a Yettel Magyarország.

emTV.hu // RTL Magyarország

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM
Ukrán atomerőművek a háborúban – Parallaxis Extra

csik_patreon.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr4417805897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása