2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Több mint 250 programmal készül az ELTE a hétvégére

Kutatók Éjszakája 2022

2022. szeptember 28. - emTV.hu

A mesterséges intelligenciáról, a klímaszorongásról és a magyar kriminalisztika érdekességeiről is lesz szó az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) által szervezett több mint 250 programon, amelyeket szeptember 30. és október 1-je között tartanak, a Kutatók Éjszakája sorozathoz kapcsolódva, sőt, még a Parallaxis fizikusával is találkozhatsz!

kutatok_ejszakaja.png

Az országos rendezvény célja, hogy népszerűsítse a tudományos kutatások világát, és bemutassa azok hatását az emberiségre – emlékeztet az egyetem közleménye.

Az Állam- és Jogtudományi Karon rendezett előadásokon szó lesz többek közt arról, hogy ki felel az önvezető autó által okozott károkért, de a magyar kriminalisztikatörténet érdekességeiből is szemezgetnek az oktatók. A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar esélyegyenlőségi szerepjátékkal készül, a Bölcsészettudományi Karon pedig régészeti játszótér vagy művészettörténeti szabadulószoba is várja az érdeklődőket.

Az informatikai karon a térképész szabadulószobát lehet kipróbálni és saját földgömböt lehet készíteni, a Tanító- és Óvóképző Karon pedig közös zenélésre várják a családokat. A Természettudományi Kar oktatói tanácsokat adnak a fűtési szezonra, valamint elmagyarázzák, hogy miért kék az ég, de lesz evolúciós kerekasztal és kézbe lehet venni különleges ősmaradványokat is. A Társadalomtudományi Karon sociopoly társasjátékkal és kocsmakvízzel készülnek, a Savaria Egyetemi Központban pedig szó lesz a Velencei Biennáléról, és az is kiderül, hogy tényleg igazságos volt-e Mátyás király.

A Pedagógiai és Pszichológiai Karon többek közt a klímaszorongás érintetjeiről, a home office hatásairól, valamint a tudatos és biztonságos internethasználatról tartanak előadásokat.

Az ELTE Fizikai Intézetének Kármán-laboratóriumában pedig a Parallaxis fizikusával vizsgálhatunk hullámokat vízben és a levegőben, figyelhetünk meg játékidőjárást a vödörben és zsebtornádókat pénteken!

A Kutatók Éjszakája programjainak többségére előzetes regisztráció szükséges az eseménysorozat weboldalán.

emTV.hu // MTI

csik_patreon.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr8317941480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása