2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Az élet ára: szintetikusok a társadalom peremén

White Sam #13

2023. június 12. - Parallaxis Univerzum

A Szárnyas fejvadász, vagy eredeti címén a Blade Runner az emberiség helyét és szerepét feszegeti a jövőben, amikor a replikánsok emberi érzelmekkel és öntudattal rendelkeznek. A kultikus sci-fi klasszikust 1982-ben mutatták be Ridley Scott rendezésében, a film alapjául Philip K. Dick novellája szolgált. White Sam podcastban a film körül forog a beszélgetés, és az elmélyült elemzés során műsorvezetőink számos érdekes és értelmezésre váró kérdést boncolgatnak. 

whitesam_ep13_cover.png

csik_patreon.jpg

A főszereplő, Rick Deckard (Harrison Ford), a "szárnyas fejvadász" – vagyis a replikánsokat üldöző rendőr – szerepében nyújt kivételes alakítást. A film fő témája az, hogy vajon a mesterséges életforma éppen olyan értéket képvisel-e, mint az emberi, és hogy az androidok számára vajon van-e joguk az életre és az életminőségre.

A mozi látványvilága és az atmoszférája is emlékezetes, és sokak szerint a Blade Runner a sci-fi műfajban örökké kiemelkedő alkotás marad. A White Sam podcastban az örökzöld témákon kívül rendkívül érdekes megközelítéseket boncolgatunk, és a különböző változatok és adaptációk bemutatása is szóba kerül.

A Szárnyas fejvadász igazi kihagyhatatlan klasszikus, amely megállja a helyét időben és térben, és a White Sam podcastban való elemzése újabb rétegeket nyithat meg az értelmezéshez. Ha te is szereted a sci-fit, az emberi élet és technológia kapcsolatát feszegető történeteket, akkor mindenképp érdemes meghallgatnod műsorunkat!

Keresd műsorainkat a Facebookon, Soundcloud- és YouTube-csatornánkon, Apple és Google Podcasts-en, valamint Spotify-on, premier előtt pedig a Patreon oldalunkon! Kattins és válassz platformot!

emTV.hu // Parallaxis // cikk: ChatGPT

ban_premierelott.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr3118122900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása