2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

A National Geographic az űrkutatásra helyezi a hangsúlyt új programsorozatában

2018. november 16. - emTV.hu

Az Apollo holdra szállásának ötvenedik évfordulója alkalmából a National Geographic az elkövetkező évben kiemelten foglalkozik a világűrrel, bemutatva az űrkutatás múltját, jelenét és jövőjét. A tematika a tévécsatorna tudományos-ismeretterjesztő műsoraiban is megjelenik.

natgeo_utunk_a_marsra_a_spacexszel.jpg

A National Geographic űrkutatással kapcsolatos programsorozatának részeként az elkövetkező hónapokban számos műsor kerül bemutatásra. Ilyen a 2019 márciusában debütáló Kozmosz: Történetek a világegyetemről második évada, melynek műsorvezetője Neil DeGrasse Tyson asztrofizikus. A műsor Carl Sagan mára ikonikussá vált sorozatának utódjaként az univerzumot a legújabb kutatási eredmények fényében mutatja be. 2019 júliusában a holdra szállás ötvenedik évfordulója kapcsán pedig egy egész hetet szentel majd a tévécsatorna az Apollo űrprogramnak.

A programsorozat hazánkban 2018. november 18-án, vasárnap veszi kezdetét, ekkor a csatorna egész estés űrutazásra invitálja a nézőket: este nyolc órától az Űrrepülőgép-program: Győzelem és tragédia című kétrészes minisorozat első epizódja kerül bemutatásra, amely a NASA Space Shuttle programjának történetébe enged bepillantást. Ezt követi a Curiosity: Egy Mars-jármű élete című film, amely a Mars-kutatás legfrissebb eredményeiről számol be.

Vasárnaponként este tíz órától a Mars – Utunk a vörös bolygóra sorozat második évadja lesz látható. A nagyszabású sorozat folytatásáról itt írtunk, és a csatornával közös játékot is indítottunk. A széria a Mars meghódításának lehetőségét vizsgálja, hogy vajon képes lehet-e az ember a bolygó kolonizálására. A műsorban a fikciós történetelemeket dokumentumfilmes szegmensek és szakértői megszólalások váltják. A sorozatot szinte teljes egészében Magyarországon forgatták, egy közel háromszáz fős stáb az etyeki Korda Stúdiót változtatta Mars-bázissá.

Az első epizódot követően az Utunk a Marsra a SpaceX-szel című film kerül bemutatásra, melyben az Elon Musk alapította, egy leendő marsi misszió előkészítésén dolgozó SpaceX vállalat működésébe nyerhetünk bepillantást és vadonatúj felvételeket láthatunk a forradalmi Falcon Heavy rakétáról.

November 21-én debütál a Misszió a Naphoz című film, amely egy aktuális és fontos témát dolgoz fel: a Parker Solar Probe nevű űrszondát 2018. augusztus 12-én indította útnak a NASA a Nap légkörének tanulmányozására. A tervek szerint a szonda minden eddiginél közelebb kerül a Naphoz, és a kutatás számos új adatot és információt szolgáltat majd számunkra a létünket biztosító égitestről.

emTV.hu // National Geographic

donate_680x50.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr4214375217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása