2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Jane Goodall-filmmel készül a Föld napjára a NatGeo

2020. április 17. - emTV.hu

A Föld napjának ötvenedik évfordulóját egyedülálló műsorfolyammal ünnepli idén a National Geographic. Április 22-én világpremierrel kerül bemutatásra a Jane Goodall: A remény című dokumentumfilm is, amely a híres etológus különleges életét és munkásságát mutatja be exkluzív, ritkán látott képsorokon keresztül.

natgeo_foldnapja.jpg

1970 áprilisában világszerte milliók álltak ki a természet védelme mellett, és emeltek szót a Föld megóvása érdekében. Ebben a történelmi jelentőségű időben született meg a Föld napja elnevezésű zöld mozgalom, amely mára a világ legnagyobb – évről évre több mint egymilliárd embert megmozgató – civil kezdeményezésévé vált. A téma sajnos az elmúlt években nem veszített aktualitásából, sőt, napjainkban a klímaváltozástól az óceánok szennyezésén át az ökoszisztémák pusztulásáig súlyos környezeti problémák sora veszélyezteti bolygónk jövőjét.

A National Geographic idén is mindent megtesz a zöld üzenet közvetítéséért a nézők felé, és április 22-ére tematikus műsorfolyammal készül, melynek filmjei bemutatják Földünk kincseit, a minket körülvevő fajokat és környezeti csodákat. Az ünnepi műsorfolyam egyik legkiemelkedőbb, legjobban várt premierje a Jane Goodall: A remény című film, amely végigkíséri a nézőket a Dr. Goodall által bejárt hosszú úton, bemutatva a híres etológusnő több évtizedes munkásságát és kivételes személyiségjegyeit. A kétórás dokumentumfilmből kiderül, miként vált Dr. Goodall újszerű felfogásával az élővilág megmentéséért vívott harc ikonjává.

janegoodall_a_remeny4.jpg

"Gombében, az esőerdő mélyén tudatosult bennem először igazán, hogy minden mindennel összefügg. Attól kezdve minden nap világosabbá vált számomra, hogy a klímaváltozás a természeti világunk létét fenyegeti, és hogy ha elpusztítjuk ezt a világot, a saját jövőnket is elpusztítjuk.

Minden nap minden embernek megvan a lehetősége rá, hogy apró, bölcs döntésekkel jobbá tegye a környezetét. És ha emberek milliárdjai hoznak jó döntéseket, valóban jobbá válik a világ. Soha nem szabad feladni, mindig vezet út előre"

– mondta Goodall.

A Jane Goodall: A remény című alkotás ritkán látott fotók és archív filmfelvételek segítségével mutatja be a páratlan életutat, amely nemcsak konkrét, kézzel fogható természetvédelmi eredményeket hozott, de egész nemzedékeket is a Föld megmentésének ügye mellé állított. A filmben számos olyan megszólaló segít Goodall pályáját színesen és hitelesen felrajzolni, akik különféle projektekben rövidebb-hosszabb ideig együtt dolgoztak vele. Így többek közt feltűnik a képernyőn Harry herceg, aki maga is természetvédelmi aktivista, James Baker egykori amerikai külügyminiszter; Dr. Richard Wrangham antropológiaprofesszor, a Kibale Csimpánz Projekt alapítója; Dr. Francis Collins, az Amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet igazgatója.

A Jane Goodall: A remény című film április 22-én, szerdán 21 órakor kerül bemutatásra, egy időben a National Geographic és a National Geographic Wild csatornán.

emTV.hu // National Geographic

tudomany_es_fantasztikum.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr5715618988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása