2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Rajongás a legvégső határig

Űrszekerek #2

2023. május 15. - Parallaxis Univerzum

A rajongás egy igen szenvedélyes érzelmi kötődés, a trekkie-k és trekkerek világa pedig immár több generáción átívelő hatalmas közösség. A rajongók szeretik a sorozatot, mert az inspiráló és optimista jövőképet mutat be, amelyben az emberek a technológiai fejlődés és a tudományos felfedezések segítségével ismerik meg az űr végtelenjét. A találkozókon pedig cosplayelnek, és igen aktívak abban, hogy megvitassák az epizódokat, megosszák a kedvenc pillanataikat és kifejezzék a rajongásukat. Erről szól az Űrszekerek podcast aktuálisa epizódja.

usz_ep2_cover.png

csik_patreon.jpg

Az emberi természet szeret rajongani. Lehet az egy sportcsapat, egy híresség, egy zenekar vagy egy film – mindannyian találunk valamit, amire felfigyelünk, és amitől eltűnnek a hétköznapi problémáink. A rajongás azonban nemcsak szórakoztató tevékenység, hanem jelentős hatással lehet az életünkre.

A rajongás egyfajta szenvedély, amelynek hatására jobban kötődünk valamihez, és azonosulunk vele. Az érzések erősebbé válnak, az élmények intenzívebbekké válnak, és a rajongók gyakran úgy érzik, hogy a kedvenc dolog életük részévé vált. Ezért sok rajongó számára a rajongás fontos mentális és érzelmi támogatást nyújt az élet nehéz időszakaiban.

Azonban, mint minden szenvedély, a rajongásnak is lehetnek negatív hatásai is. A túlzottan elkötelezett rajongók néha elszakadnak a valóságtól, és azon kezdenek gondolkodni, hogy a kedvenc dolguk az élet minden területén az elsődleges. Ez azonban veszélyes lehet, mert a rajongás az élet egyetlen része, és a túlzott fókuszálás az egészségre, a munkára, és az emberi kapcsolatokra káros hatással lehet.

A rajongás tehát kettős érzést kelt az emberekben, és érdemes tudni, hogyan lehet megfelelően egyensúlyt teremteni a szenvedély és a mindennapi élet között. Ha sikerül ezt az egyensúlyt megtalálni, akkor a rajongás hihetetlenül gazdagító és élvezetes élmény lehet, amely segíthet nekünk a mindennapi élet kihívásaiban.

Keresd műsorainkat a Facebookon, Soundcloud- és YouTube-csatornánkon, Apple és Google Podcasts-en, valamint Spotify-on, premier előtt pedig a Patreon oldalunkon! Kattins és válassz platformot!

emTV.hu // Parallaxis

ban_premierelott.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr1818120308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása