2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Hosszú az út a vadontól a tányérig

2020. augusztus 20. - emTV.hu

Magyarországon is bemutatják Gordon Ramsay utazó-főzősműsorát! A sztárséf Tasmania, Dél-Afrika, Indonézia, Louisiana, Norvégia, India és Guyana legtávolibb, legérintetlenebb tájaira látogat – csupa olyan kalandos, nehezen megközelíthető helyre, mely eddig többé-kevésbé fehér folt volt a világ gasztronómiai térképén.

portre_indonesia_ep204_gordonramsayuncharted_dsc01562_csi_2.jpg

Az Új Utakon első évada hatalmas sikerrel ment világszerte, szeptembertől pedig érkezik a második évad a National Geographic csatornára. Az epizódokban a sztárséf előbb megismeri a legkülönlegesebb és legizgalmasabb, őt szakmailag leginkább inspiráló helyi recepteket, majd a vadonban keményen megdolgozik ezek alapanyagainak beszerzésért: szédítő hegyfalakat mászik meg, több méteres hullámokkal viaskodik, cápák között úszkál, és járhatatlan őserdőkben tör előre. Indonéziában egy barátságtalan, denevér-lakta barlangrendszer mélyén óriás édesvízi garnélarákok után kutat; Norvégiában egy fjord fagyos vízében alámerülve igyekszik beszerezni egy helyi recept autentikus hozzávalóit. Nyugat-Szumátrán az életét veszélyeztetve részt vesz a pacu jawi nevű tradicionális bikafuttató versenyen, melyen a bátor zsokék két vadul rohanó bikába kapaszkodva hajtják jószágaikat egy rizsföld sártengerében.

"Az új epizódokban hét, általunk eddig nem érintett régiót fedezünk fel, egymástól gyökeresen eltérő gasztronómiai szokásokkal és hagyományokkal. Az utazásunk során lehetőségünk nyílik személyesen találkozni és beszélgetni – sőt együtt főzni – a helyiekkel, miáltal rendkívül mély ismereteket szerezhetünk ezekről a távoli népekről és kultúrákról"

– mondta Ramsay a sorozat második évadáról.

A fő hangsúly mindezzel együtt természetesen a főzésen és a konyhai praktikákon van: helyi szakértőktől és szakácslegendáktól Ramsay valamennyi, általa felkeresett országban ősi recepteket és gasztronómiai szokásokat sajátít el, majd, az epizódok csúcspontjaként, házigazdájával az oldalán el is készít egy-egy frissen tanult vagy megálmodott ételt. Utazásai, ahogy remélte, rendkívül inspirálóan hatnak rá: minden ember, akivel beszél, minden tradicionális ínyencség, amit kóstol, és minden alapanyag, amit nagy nehézségek árán beszerez, egy-egy új recept megalkotására ihletik.

Ramsay jelenleg feleségével, Tanával és öt gyermekükkel él; Oscar James Ramsey másfél éves, Meghan huszonkét éves, Holly és Jack ikrek és húszévesek, valamint Matilda, akit Tillynek becéznek tizennyolc esztendős. A családot két kutya, két macska és egy teknős teszi teljessé. A sztárséf az idejét részben Los Angeles-ben, részben Londonban tölti. Jelenleg otthon tökéletesíti mindazokat a recepteket, amelyek az egzotikus országokban a forgatás alatt tanult és már alig várja, hogy bemutassa a világnak az új ételeit.

Gordon Ramsay: Új utakon II premier
szeptember 6. vasárnap 14:00
National Geographic

emTV.hu // National Geographic

tudomany_es_fantasztikum.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr4516170248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása