2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

A Challenger katasztrófájáról mutatott be sorozatot a Netflix

Challenger: Az utolsó repülés

2020. szeptember 20. - emTV.hu

Négy epizódból álló dokumentumfilm-sorozat debütált a Netflixen a Challenger űrsikló 1986-os katasztrófájáról, amely kitörölhetetlenné, a robbanás pillanatai vakuemlékké váltak egy generáció számára a tengeren túlon. A J.J. Abrams produkciós cége által készített, az Oscar-díjas dokumentumfilm-rendező, Daniel Junge és Steven Leckart által jegyzett sorozat a katasztrófa kibontakozását és utóhatásait mutatja be. A sorozat Challenger: Az utolsó repülés címmel látható a Netflixen.

Mint ismertes, a baleset során a fedélzetén tartózkodó hét űrhajós, Greg Jarvis, Ronald Ervin McNair, Ellison Shoji Onizuka, Judith Arlene Resnik, Michael John Smith, Francis Richard Scobee és Christa McAuliffe meghalt. Egyébként McAuliffe volt az, akit a Tanár az űrben nevű program során választották ki az útra, ezért a rakományfelelős felkészülését nagy média- és közérdeklődés övezte.

Az előzetes magyar felirattal a Netflix oldalán tekinthető meg.

A későbbi vizsgálatok során arra a következtetésre jutottak, hogy az egyik gyorsítófokozat tömítőgyűrűje okozta a balesetet, de a Challenger Űrrepülőgép Balesetét Vizsgáló Elnöki Bizottság több hiányosságot is feltárt.

A Challenger űrsiklót 1986. január 28-án indították utolsó, csupán 73 másodpercig tartó végzetes útjára, ezért a Parallaxis és a Tilos rádióban hallható Sokolébresztő csapata is tervezi, hogy a katasztrófá 35. évfordulóján részletesebben is foglalkozik majd a történtekkel.

emTV.hu // Netflix // köszönjük a találatot Áronnak

tudomany_es_fantasztikum.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr9416207400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása