2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Eastern – egy rendhagyó sci-fi bemutatása

SzubZsáner #5

2022. július 04. - Parallaxis Univerzum

A SzubZsáner ötödik, júliusi adásának vendége Martin Kay, akivel az Eastern című regényéről, illetve az ebből készülő trilógiáról beszélgettünk a Mondocon apropóján, ami július utolsó hétvégéjén lesz a BOK sportcsarnokban. Maga a mű ugyanis egy manga jellegű posztapokaliptikus western, de a vadkelet kitalált tájain játszódó történet, mely felhasználja mind a science-fiction, mind a fantasy zsánerének vonásait.

szup_ep5_cover.png

csik_patreon.jpg

A műsorból kiderül, hogy a [bekezdés]-díjas szerzőt miként nyerte ez az elismerést, és így a kiadás jogát, hogyan került kapcsolatba a kiadóval és annak pályázatával, illetve Megyeri Manóval, aki a könyveket illusztrálja. Szóba került az is, hogy vajon milyen hatása van az olvasóra, ha a szereplők, helyszínek és adott jelenetek ábrázolva vannak, vagyis a könyv nem bíz mindent a fantáziára.

A műsor másik visszatérő témája az angol írói álnév, egy könyv angol címe és az ebből fakadó könnyebb eladhatóság, illetve a magyar zsánerírók megbecsültsége, és hogy mennyire szükséges vagy fontos, hogy egy magyar szerző regényének, amely azonban külföldön játszódik, legyen magyar szereplője, és mennyire lehet ezzel játszani, alakítani a történetet.

Továbbá a beszélgetés folyamán ismét előkerültek a jelenlegi könyvkiadási válsággal kapcsolatos problémák, illetve a manga és anime iránti rajongás, a Mondoconon való folyamatos és lelkes részvétel, és a különböző hatások, ötletek, karakterek és videójátékok, melyek hozzájárultak a mű megszületéséhez; illetve a műsorból az is kiderül, hogy miért kell egy szereplőnek csúnyán beszélnie, vagy éppen miért fontos az, hogy egy fegyver típusra pontos legyen.

Podcastjeink epizódjai elérhetőek a Facebookon, Soundcloud- és YouTube-csatornánkon, valamint iTunes-on és Spotify-on is! Kattins és válassz platformot!

emTV.hu // borítókép: Twister kiadó

ban_premierelott.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr2317868613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása