2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Parallaxis a Delta kvadránsban

A Star Trek: Voyager 'Parallaxis' című részének tudománya(?)

2019. február 18. - Parallaxis Univerzum

A USS Voyager fedélzetén lassan kezd kialakulni a rend, már ami a Maquis, és a Csillagflotta legénységének együttműködését illeti. Persze vannak problémák, például belefutnak egy fekete lyukba, ami csapdába ejtett egy ismeretlen csillaghajót. Ez alkalommal a Star Trek: Voyager 'Parallaxis' című epizódjában látottakat vizsgáljuk tudományos szempontból állandó fizikusunk, Vincze Miklós segítségével, és nem feledkezünk meg a legfrissebb hírekről sem.

ep7.jpg

Rövid hírszekciónkban szó esik az Opportunity marsjáró küldetésének végéről, az Elon Musk-féle SpaceX Dragon rakétájáról, illetve arról, hogy Kína után Izrael is a Holdra készül: a Breshit holdszondával valamint, hogy javában tart a NASA InSight küldetése.

A Star Trek: Voyager 'Parallaxis' (1x3) című részének tudományos elemzésekor kiderül mi történik, amikor a Jóisten nullával oszt, és hogy egyáltalán, mi is az a fekete lyuk és az eseményhorizont. Megtudhatjuk, hogy nincs fény idő nélkül, és eljutunk oda, ahol már érvénybe lép a spagettizálódás. Megismerkedünk a kronológia védelmi elvvel, és megvitatjuk az április 6-án, az Űrszekerek mozibulin is látható nyolcadik Star Trek film, a Kapcsolatfelvétel (First Contact) történetét, végül kitörve a szingularitásból összegezzük a Voyager-epizódot.

Ide kattintva találod a Parallaxis hetedik adásának műsoroldalát, ahol többféle formában érheted el, vagy töltheted le adásainkat.

Facebook oldalunkat itt találod, és ha tetszik amit csinálunk, arra kérünk támogass minket, illetve gyere el április 5-én, pénteken a közösségtalálkozónkra, és április 6-án pedig az első mozibulinkra! Részletek és belépő váltása az akapcsolatfelvetelnapja.emtv.hu oldalon!

emTV.hu

banner_llaxis.jpg/donate_llaxis.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr1814634718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása