2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Egy időre búcsúzik a Parallaxis egyik műsorvezetője

2020. november 22. - emTV.hu

A Tudományos Újságírók Klubja és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat által 2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjával jutalmazott blog podcastjének november 26-án megjelenő epizódjában köszönti utoljára a hallgatókat a mikrofon mögött Horváth Ádám Tamás, aki egyéb elfoglaltságai miatt sajnos nem tud részt venni a következő négy hónapban megjelenő adások felvételén.

Szenvedélyem a tudomány és fantasztikum, de sajnos egy nap csak 23 óra 56 perc 4.09054 másodpercből áll, így mérlegelnem kellett. Végül a csapattal egyetértve úgy döntöttem, hogy áprilisig nem veszek részt a Parallaxis podcast epizódjaiban, mivel más munkáim időbeosztása hosszútávon nem teszik lehetővé a műsorfelvételek időpontjának egyeztetését. Nándi remek szakember, gyakorlott elődadó és beszélgetőpartner, az adás ritmusát is kitűnően felvette, így nincs kétségem arról, hogy állandó jelenléte, szakértelme és látásmódja remek frissítésként szolgál majd"

– mondta a Parallaxis blognak Horváth Ádám Tamás. Vincze Miklós, fizikus, az MTA–ELTE Elméleti Fizikai Kutatócsoport tudományos főmunkatársa, és a Parallaxis testvérműsorának, a Tilos Rádióban hallható Sokolébresztő műsorvezető-szerkesztője, valamint Farkas Csaba, mérnök, az Űrszekerek.hu főszerkesztője és az Impulzus Podcast műsorvezetője mellett Rezsabek Nándor, a ScienceBlog szerkesztőjét, valamint a Meteoritkráter Expedíció kutatási projekt főszervezőjét hallhatják majd a tudomány és fantasztikum iránt érdeklődők. A Parallaxis csapatához nem rég csatlakozott szerkesztő-műsorvezető a következőket mondta blogunknak:

"Megtisztelő módon gondolt rám a Parallaxis szerkesztősége abban, hogy Ádám áprilisig tartó távollétének idejére – a műsorvezetői csapat negyedik tagjaiként – az elkövetkező Podcast-adások fix szereplője legyek. Nagyon jól tudom, Ádám hiányozni fog a hallgatóknak, nekünk, szerkesztőtársaknak, és magam is remélem, gyorsan letelik az az időszak, amíg pótolnom kell. Ezt követően visszaáll a néhány adás óta már megszokott rend, amely szerint meghatározott műsorok szereplője leszek. Addig viszont mindent bele, és a 2002-2005 (!) közötti ős-Parallaxis interjúzás, majd a 2020-as műsorvezetővé avanzsálás után ennek a harmadik időszaknak a kihívásait is teljes erőbedobással oldom meg!"

Horváth Ádám Tamás távolléte alatt is marad a Parallaxis podcat & blog főszerkesztője, illetve a műsor kreatív producere, és a tervek szerint az április 1-jén megjelenő 47. epizódban tér majd vissza a Parallaxisba.

emTV.hu

tudomany_es_fantasztikum_podcast.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr916293322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása