2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Vendégünk a népszerű sci-fi író, Brandon Hackett

SzubZsáner #1

2022. március 07. - Parallaxis Univerzum

Markovics Botond, azaz írói nevén Brandon Hackett első írásait, az Én, a halhatatlan novellaciklus 2180. Kirajzás című darabját azonnal a magyar irodalmi élet egyik legnagyobb elismerésével, a fantasztikus zsánerű műveknek járó Zsoldos Péter-díjjal jutalmazták 2003-ban. Az azóta már számos népszerű regénnyel büszkélkedhető ötszörös Zsoldos Péter-díjas magyar sci-fi-író, Brandon Hackett volt Ivanics-Rieger Klaudia, a Bakonyi Csillagászati Egyesület alapító tagjának vendége a SzubZsáner című új podcastünk első epizódjában.

szub_cover1.png

csik_patreon.jpg

Markovicsra jellemző az epikusság, hősei egész népeket irányítanak, de történetük egyben családtörténet is, számos visszatérő motívummal. Korábbi műveire jellemző űroperai vonulattal szakítva a transzhumanizmus egyes témáit boncolgató sci-fi regénye 2007 nyarán jelent meg, amit 2008-ban újabb követett. Ebben a technológiák előrelátható fejlődésére alapozva egy jól definiálható transzhumanista jövőkép jelenik meg, a regény központi témája pedig a technológiai szingularitás. A regény a technológia fejlődéséből kiindulva azt vizsgálja, hogy a megváltozott körülmények között mivé válik, mivé válhat az ember és az emberi társadalom. De a teljesség igénye nélkül írt még történetet mesterséges intelligenciákról, egy földönkívüli civilizáció meghökkentő világáról, az időutazás elterjedésének nem várt következményeiről, és arról, hogyan él együtt az emberiség más idegen fajokkal a Földön.

A SzubZsáner első részében egyebek mellett az eddig megjelent könyveiről, elsősorban a Xenóról, az Isten gépeiről és az Eldobható testekről esett szó, és arról is, hogyan születnek az író ötletei.

A Parallaxis epizódjai elérhetőek a Facebookon, Soundcloud- és YouTube-csatornánkon, valamint iTunes-on és Spotify-on is! Kattins és válassz platformot!

emTV.hu // a Wikipedia alapján

ban_premierelott.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr1417773054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása