2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Meglett a májusban eltűnt Űrbatyu III

A szonda a Ság-hegyen történt start után tűnt el

2022. június 25. - emTV.hu

A Bakonyi Csillagászati Egyesület örömmel jelenti be, hogy a május 7-én a Ság-hegyről indított magaslégköri ballonunk, amely az Űrbatyu III nevet viselte, hosszú hányattatás után visszakerült hozzánk – írják lapunkhoz eljutatott közleményükben.

urbatyu3_bacse.jpg

A május 6-án útnak indított szondát Kenyeri mellett egy szántóföld szélén két helybeli gazdálkodó találta meg aratás közben, az Egyesület pedig szeretné ezúton is megköszönni nekik, illetve Csiki Péternek és családjának, hogy önzetlen módon heteken keresztül segítették a keresést. Továbbá Csonka István pilótának a kutatás alatt nyújtott légi támogatásért, illetvea BCsE médiapartnereinek, tagjainak, a követőnknek és mindenkinek aki velük együtt izgult a ballon sorsán.

A Bakonyi Csillagászati Egyesület azt ígéri, hamarosan részletes beszámolóval és képekkel jelentkeznek majd.

emTV.hu // BCsE

csik_patreon.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr9017866809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása