2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Ha Arnold a vezér, akkor a baj csak rossz álom lehet!

White Sam #11

2023. április 10. - Parallaxis Univerzum

Az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült Kommandó egy vérbeli akciófilm. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az 1985-ös alkotásban a számítások alapján nyolcvannyolcan halnak meg – csak összehasonlításképpen, a Matrixban ez a szám nyolcvanegy. Komolytalan komolyságok a White Sam áprilisi epizódjában!

whitesam_ep11_cover.png

csik_patreon.jpg

A Kommandó tehát egy 1985-ös amerikai akciófilm, amelyet Mark L. Lester rendezett és melynek főszerepében Arnold Schwarzenegger szerepel. A történet szerint Schwarzenegger karaktere, John Matrix, egy volt katonai kommandós, aki visszavonultan él egy hegyi tanyán lányával, de egy nap elrabolják a lányát, és Matrixet ráveszik, hogy segítsen egy diktátor eltávolításában. A film egy izgalmas akció-kaland, amelyben Schwarzenegger karaktere számos nehézséggel szembesül, miközben az idővel versenyez, hogy megmentse lányát a terroristáktól.

A Kommandó az egyik legismertebb és legnépszerűbb filmje Arnold Schwarzeneggernek, és az akciófilmek rajongói körében kultuszfilmként tisztelik, ám Arni eredetileg nem akarta elvállalni a főszerepet, mert úgy gondolta, hogy a karakter nem elég kiemelkedő a többi szerepéhez képest. Végül azonban úgy döntött, hogy részt vesz a filmben. Íme néhány érdekesség a filmmel kapcsolatban.

A film egyik jellegzetes jelenetében egyébként karaktere egy telefonfülkéből hívja fel a főgonoszt. Ez a jelenet azonban nem volt eredetileg a forgatókönyvben, hanem a stáb tagjai találták ki, miközben a forgatáson voltak. Hasonlóképpen a film egyik legismertebb jelenete, amikor Schwarzenegger karaktere egy élesztővel és egy kávéfőzővel fogja el a gonosz szervezet egyik tagját, valójában azért került a filmben, mert a rendező, Mark L. Lester nem talált jobb ötletet az adott jelenetre.

A film főgonosza, Arius szerepét a portorikói származású színész, Dan Hedaya alakította. Azonban eredetileg Freddie Mercury, a Queen énekese lett volna az, aki a szerepet játsza, míg azegyik mellékszereplője, Bill Duke, aki a főgonosz egyik embere, korábban Schwarzeneggerrel dolgozott a Ragadozó című filmben. 

Schwarzenegger karakterének eredeti neve John Matrix, de a film készítői eredetileg John Rambo-nak szánták. Azonban a Rambo nevet végül nem használhatták, mert az már foglalt volt, mivel Sylvester Stallone már megkezdte a Rambo filmek forgatását.

A filmnek volt egy alternatív befejezése, amelyben Schwarzenegger karaktere robbanóövet köt magára, és felrobbantja magát, hogy megakadályozza a gonosz terv végrehajtását. Azonban ezt a befejezést végül nem használták.

Keresd műsorainkat a Facebookon, Soundcloud- és YouTube-csatornánkon, Apple és Google Podcasts-en, valamint Spotify-on, premier előtt pedig a Patreon oldalunkon! Kattins és válassz platformot!

emTV.hu // Parallaxis // borítókép: InterCom

ban_premierelott.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr6018079980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása