2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Minden, amit tudni akarsz a klímaváltozásról, de sosem merted megkérdezni

Sokolébresztő #66

2019. november 07. - Sokolébresztő

A Tilos rádióban futó Sokolébresztő című műsorunkban szerepet cseréltünk: most "állandó szakértő vendégünk", Werner Norbert faggatott engem a klímaváltozás kérdéseiről, tényekről, biztos és bizonytalan állításokról, globális és lokális következményekről. Megbeszéltük, milyen volt bolygónk éghajlata harmincnégymillió éve, ötmillió éve, százezer éve és persze, hogy merre tart mostanság. No és azon is morfondíroztunk, hogy mit kellene tennünk (spoiler: fákat ültetni).

klimatilos.jpg

Adásunkat a Tilos Rádió archívumában hallgathatjátok vissza, s aki még több részletre kíváncsi azzal kapcsolatban, hogy milyen is klímakrízis fizikus szemmel, annak szeretettel ajánlom kollégám és volt doktori témavezetőm, Jánosi Imre kitűnő előadását az "Atomoktól a csillagokig" sorozatban a témáról, mely nálunk is visszanézhető.

emTV.hu // Tilos Rádió

tudomany_es_fantasztikum.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr3715292416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása