2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

A Biblia eltemetett titkai

2019. november 29. - emTV.hu

Mózes valóban kettéválasztotta a Vörös-tengert, így megmentve az egyiptomiaktól szorongattatott népét? És Szodomát és Gomorát tényleg tüzes eső pusztította el lakóik bűnös életmódja miatt? Albert Lin tudós-felfedező kétrészes minisorozatában évezredes rejtélyeket igyekszik kinyomozni a legmodernebb technológiák segítségével.

ep101_biblefromspacethe_05.jpg

A Vörös-tenger szétválasztása című első epizód vasárnap este kilenc órakor kerül bemutatásra. A műsorban Albert Lin a legmodernebb műholdas technológiával igyekszik kideríteni, hogy a Biblia egyik legismertebb csodatétele, a Vörös-tenger szétválasztása vajon valóban megtörtént-e. Nyomozása során neves régészekkel és bibliakutatókkal is beszélget, és varázslatos egyiptomi tájakra is elvetődik.

A Szodoma és Gomora című második epizód december 8-án, szintén vasárnap este kilenckor kevésbé meglepő módon Szodoma és Gomora pusztulásával, foglalkozik, ami a Biblia legnagyobb katasztrófatörténete. De vajon valós eseményeken alapul? A filmben Albert Lin tudós-felfedező rendhagyó irányból, az űrből igyekszik megoldani a rejtélyt különleges felvételek alapján.

ep102_biblefromspacethe_04.jpg

A témával más szemszögből ugyan, de tudományos és fantasztikus podcastünk aktuális adásában is foglalkoztunk, és annak eredtünk nyomába, hogy az ősi történetekben bemutatott hihetetlennek tűnő természeti katasztrófák és csodálatos jelenségek mögött milyen valóságos földtani, fizikai kataklizmák állhatnak.

emTV.hu // National Geographic

tudomany_es_fantasztikum.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr7115330364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása