2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

A fénynél gyorsabb utazási módok fizikája

Parallaxis Reload #1

2022. március 28. - Parallaxis Univerzum

A téridő görbítésén alapuló utazás több mint fantázia: Einsteintől Alcubierre-ig számos tudományos elmélet hivatkozható teljes nyugalommal, ettől függetlenül az ikerparadoxonnal, a gamma-sugárzással és a negatív energia előállításával is meg kell küzdenünk, ha a fénynél gyorsabban szeretnénk eljutni a másik galaxisban élő ismerőseinkhez. A Parallaxis Podcast 2018. februárjában megjelent első adásának felújított és átszerkesztett változatában a Star Trekben és a The Orville-ben megjelenő hajtómű technológiák elméleti hátterét vizsgáltuk.

parare_cover1.png

csik_patreon.jpg

A Parallaxisban folytatott érdekfeszítő beszélgetés kíméletlenül rávilágít az előttünk álló tudományos kihívásokra, amik az űrbe történő tartósabb kilépésünk útját szegélyezik. Az előttünk álló lehetőségek viszont szinte végtelenek. Az első Parallaxis vendége Vincze Miklós fizikus, az MTA-ELTE Elméleti Fizikai Kutatócsoportjának tudományos főmunkatársa kiadós betekintést adott a kedvenc sci-fi sorozatainkban előforduló hajtómű technológiák fizikai hátterébe.

A Parallaxis epizódjai elérhetőek a Facebookon, Soundcloud- és YouTube-csatornánkon, valamint iTunes-on és Spotify-on is! Kattins és válassz platformot!

emTV.hu // Parallaxis // fotók: Paramount Global, FOX

ban_premierelott.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr8217790542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása