2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

Technológiai korszerűsítésre és új felfogásra van szükség az agráriumban

2018. szeptember 16. - emTV.hu

Az agrárium jövője szempontjából nélkülözhetetlen a technológiai korszerűsítés és a gondolkodásmód megváltoztatása, ezt a természetben és a mezőgazdaságban végbemenő átalakulások kikényszerítik – mondta Nagy István agrárminiszter pénteken Kalocsán.

illusztracio_arpa.jpg

A miniszter az Agrárközösség innovációs bemutató és gazdanapját megnyitó beszédében felhívta a figyelmet: tíz éven belül negyven százalékkal több fehérjére lesz szükség, 2050-re pedig hetven százalékkal több élelmiszerre, miközben harminc százalékkal kevesebb termőföld és negyven százalékkal kevesebb ivóvíz áll majd rendelkezésre.

Hangsúlyozta, hogy az előttünk álló feladatok megoldása csupán az agrárium területéről származó ismeretekkel nem lehetséges. Nélkülözhetetlen a nyitottság, a számos társtudomány ismerete, befogadása és alkalmazása – szögezte le. Hangsúlyozta, hogy a versenyképesség javítása szempontjából a generációváltást is támogatni kell, hiszen fontos, hogy a mai fiatalok is kapjanak kedvet a gazdálkodáshoz, és alkalmazkodjanak ehhez az életformához.

emTV.hu // az MTI közleménye alapján

Csatlakozz az Űrszekerek közösségi flottához, kérjük támogasd csapatunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr1214240801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása