2019-ben a Juhari Zsuzsanna-díj különdíjában, 2020-ban, 2021-ben és 2023-ban oklevéllel jutalmazott tudományos és fantasztikus podcast multiverzum

"Az üzleti sikereket felelős környezetvédelmi döntésekkel kell ötvözni"

Mit tesz a környezetért az RTL Magyarország?

2019. november 21. - Ádám // emTV.hu

Péntektől hetente több riporttal jelentkezik az RTL Híradó új, önálló blokkja, a Zöld Hírek. Célja, hogy minél több embert megszólítson és felhívja a figyelmet a környezetvédelemre és a klímaváltozásra. A műsor indulása jó apropó, hogy cikksorozatunkban tovább faggassuk a hazai televíziós piac szereplőit, és ezúttal megtudjuk, mit tesz a környezetvédelem jegyében budapesti székházában az RTL Magyarország.

rtl_klub.png

A csatorna a minap bejelentette, új rovattal bővül az RTL Híradója. A Zöld Hírek az RTL Híradón belül önálló tartalmi elemként, saját arculattal jelenik meg, hetente több riporttal. A szerkesztőség célja, hogy – élve az RTL Híradó kiemelkedő nézettsége adta lehetőséggel – minél több embert megszólítson és felhívja a figyelmüket a környezetvédelemre és a klímaváltozásra.

Az RTL Magyarország bár műsorszolgáltatóként és műsorszóróként nem számít kiemelten szennyező vállalkozásnak, nem csak az új műsorblokk indításával akarja csökkenteni ökológiai lábnyomát. A cégnél helyi és csoport-szinten is fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért a természeti erőforrások megfontolt használatára törekszik az RTL Group. Ahogy a címben idézett mondás tartja a cégcsoporton belül, az üzleti sikereket felelős környezetvédelmi döntésekkel kell ötvözni.

Igyekeznek is a vonatkozó jogszabályok maximális betartása mellett minden szennyező hatásukat, köztük a széndioxid kibocsájtást minél jobban lecsökkenteni. A budapesti székházban a kollégák bármikor feltankolhatnak a cég által mindenki számára biztosított BPA mentes kulacsokba a felszerelt falikutakból. Ezzel a műanyag palackok számát szeretnék radikális módon csökkenteni, de a BPA mentes ivóalkalmatosságok kiosztásának van még pozitív hozadéka.

Merthogy a BPA egyébként biszfenol-A, kémikusul (CH3)2C(C6H4OH)2, egy szintetikus szerves anyag, remekül alkalmazható a polikarbonátok gyártásában, a műanyag szép áttetsző, egyben kemény és ellenálló lesz tőle. Ma rengeteg műanyag termékben van ott, a szervezetben pedig hasonló hatást fejt ki az ösztrogénhez, vagyis a női nemi hormonhoz. Tehát a BPA belebabrál az ember hormonháztartásába, amelyet aztán számos betegséggel és rendellenességgel összefüggésbe hozható: rák, meddőség, a pajzsmirigy különféle problémái, emésztő- és idegrendszeri zavarok, ijesztően hosszú a sor.

Több helyen szelektív a hulladékgyűjtés a székházban, például az irodákban, és amikor felújítási munkák miatt az épület körül, ki kellett vágni néhány fát, azokat háromszor annyival pótolták. Emellett az öntözőberendezést időjárás figyelő szenzorok működtetik, ergo ha esett az eső, nem fog locsolni, az épület kazánját pedig nem rég cserélték energiatakarékosra.

Elmondhatjuk tehát, hogy az RTL Magyarország nem csak a képernyőn, de közvetlen környezetében is igyekszik tenni a környezetért.

Cikksorozatunk első részében a National Geograpihic tévécsatorna hazai és washingtoni központjainak környezettudatosságával foglalkoztunk annak tükrében, hogy miközben műsoraiban kiemelt figyelmet kap a környezetvédelem és a környezettudatosság, mit tesz helyi szinten, közvetlen környezetében mindezért.

emTV.hu // az RTL Magyarország válasza alapján

tudomany_es_fantasztikum.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://parallaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr5115318006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása